Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redusert med en femtedel

Røykeforbudet på barer og offentlige serveringssteder har fått sigarettsalget i Italia til å falle som en stein. På under en måned er salget redusert med en femdel, sa en talsmann for tobakksbransjen torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbudet mot røyking på italienske restauranter, barer, diskoteker, offentlige kontorer og en rekke andre steder trådte i kraft 10. januar i år. Italia sluttet seg dermed til en stadig lengre liste av land som innfører et slikt forbid.

- Alt i alt har er nedgangen i sigarettsalget beregnet til 20 prosent, i forhold til samme periode i fjor. Det tilsvarer en salgssvikt på 370 euro (vel 3.000 kroner) per tobakkshandler, sa en talsmann for bransjeforbundet Assotabaci torsdag.

Både tobakksbransjen og utelivsnæringen har tatt skarp avstand fra den strenge nye røykeloven i Italia. Men italienere flest ser ut til å ha tilpasset seg loven ganske raskt og uten særlig høylytte protester.

Gjester som bryter røykeforbudet på serveringssteder, risikerer 275 euro eller vel 2.250 kroner i bot, mens serveringsstedene selv må punge ut med 2.200 euro (18.000 kroner). Aktiv og passiv røyking dreper ifølge leger 90.000 mennesker i Italia hvert år.

(NTB-AFP)

RØYKER MINDRE: Sigarettsalget i Italia har blitt kraftig redusert etter at det ble innført forbud mot å røyke på barer og offentlige serveringssteder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media