Redusert straff for dobbeltdrap i Fredrikstad

15 år for å ha drept samboer og stedatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett tok ikke Riksadvokatens ønske om strengere straff til følge, og dømte en 66 år gammel mann til 15 års fengsel for drap på sin samboer og stedatter i Fredrikstad i november 2005.

Straffen ble dermed redusert med ett år fra lagmannsretten. Ola Pedersen var funnet skyldig i å ha skutt og drept sin samboer Inger-Lise Kjølsund (54) og hennes 21 år gamle datter Simona etter en krangel.

- Min klient er glad for at denne saken er over, og selvfølgelig også for at straffen ble satt ned, sier hans forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Ifølge Elden var Pedersen innstilt på å godta lagmannsrettens dom, men da Riksadvokaten anket straffeutmålingen, leverte han en motanke.
- Uhell
66-åringen har erkjent straffskyld for drapet på den 21 år gamle stedatteren, men har sagt at skuddene mot samboeren ble avfyrt ved et uhell.

Vådeskuddet skal ha blitt avført da han snublet i en hund, og ble redd da han så noe stort og mørkt komme skrikende mot ham.

Forholdet mellom 66-åringen og stedatteren skal ha vært problematisk, og drapene skjedde etter en krangel. Det skal ikke ha vært problemer mellom Pedersen og samboeren.


Ønsket 18 år
I Fredrikstad tingrett ble mannen dømt til 18 års fengsel. Lagmannsretten reduserte straffen til 16 år, og nå har altså Høyesterett redusert straffen ytterligere.

Riksadvokaten anket straffen inn for Høyesterett fordi de mente den var for lav.

- Vi har gjennom flere år forsøkt å heve straffenivået for drap. Dette er tross alt den mest alvorlige forbrytelse et menneske kan begå, og det er viktig at vi straffer disse forbrytelsene riktig, sa statsadvokat Terje Nybøe til NTB før Høyesterett behandlet saken.
(NTB)