Redusert straff for dobbeltdrap i Fredrikstad

15 år for å ha drept samboer og stedatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyesterett tok ikke Riksadvokatens ønske om strengere straff til følge, og dømte en 66 år gammel mann til 15 års fengsel for drap på sin samboer og stedatter i Fredrikstad i november 2005.

Straffen ble dermed redusert med ett år fra lagmannsretten. Ola Pedersen var funnet skyldig i å ha skutt og drept sin samboer Inger-Lise Kjølsund (54) og hennes 21 år gamle datter Simona etter en krangel.

- Min klient er glad for at denne saken er over, og selvfølgelig også for at straffen ble satt ned, sier hans forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Ifølge Elden var Pedersen innstilt på å godta lagmannsrettens dom, men da Riksadvokaten anket straffeutmålingen, leverte han en motanke.- Uhell 66-åringen har erkjent straffskyld for drapet på den 21 år gamle stedatteren, men har sagt at skuddene mot samboeren ble avfyrt ved et uhell.

Vådeskuddet skal ha blitt avført da han snublet i en hund, og ble redd da han så noe stort og mørkt komme skrikende mot ham.

Forholdet mellom 66-åringen og stedatteren skal ha vært problematisk, og drapene skjedde etter en krangel. Det skal ikke ha vært problemer mellom Pedersen og samboeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer