Redusert straff i kokainsaken i Bolivia

Har i all hemmelighet vært gjennom nye runder i rettsapparatet.

FÅR REDUSERT STRAFF: Madeleine Rodriguez (t.v) og Stina Brendemo Hagen (t.h). Her under rettsaken der de fikk straff på 13 år og fire måneder. Foto: Henning Lillegård
FÅR REDUSERT STRAFF: Madeleine Rodriguez (t.v) og Stina Brendemo Hagen (t.h). Her under rettsaken der de fikk straff på 13 år og fire måneder. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to norske kvinnene i kokainsaken i Bolivia har i en hemmelig ankesak fått redusert sine straffer betydelig. Samtidig nærmer det seg rettssak i Norge for 20-åringen som klarte å rømme.

Rettsforhandlingene ble avsluttet for et par dager siden. Fengselsstraffene for Madelaine Rodriguez (23) og Stina Brendemo Hagen (20) er nå redusert fra 13 år og fire måneder til ti år og åtte måneder for forsøk på smugling av 22,4 kilo kokain til Norge, skriver VG.

Ankedomstolen fant i motsetning til påtalemyndigheten ikke grunnlag for at nordmennene var med i et organisert kriminelt nettverk. Straffen til norsk-bolivianeren Augusto Toro-Blacutt (24), som var antatt bakmann, ble i den hemmelige ankesaken redusert fra 20 til 13 års fengsel.

- Nå er det ikke så lenge til jeg kan komme ut herfra. Siden jeg jobber, kan jeg komme ut etter å ha sonet under halve straffen. Det er slik reglene er her, sier Madelaine Rodriguez til avisa.

Familien lettet Rodriguez' og Brendemo Hagens norske advokater, Marius Dietrichson og Frode Sulland, har ikke vært involvert i ankesaken. De har imidlertid vært orientert underveis, og Sulland snakket lørdag med 20-åringens mor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer