Reduserte fiskebot med 6 mill.

Hammerfest tingrett har delvis frifunnet det russiske rederiet Sogra og redusert boten for ulovlig fiske fra 9 til 3 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Retten har imidlertid fått bevist at tråleren «Gremyachinsk» fisket innenfor norsk territorialgrense på 12 nautiske mil. Rederiet må derfor betale deler av boten tilsvarende et beløp på 3 millioner kroner, skriver Finnmark Dagblad.

Den russiske tråleren har etter at den ble oppbrakt av Kystvakten, vært i arrest siden midten av mars i år. Påtalemyndigheten ila rederiet en rekordbot på 9 millioner kroner for det de hevder var manipulering av fangstdagboka og gjentatte brudd på forbud mot fiske innenfor norsk økonomisk sone.

Rederiets advokat Hallvard Østgård, sier til Finnmark Dagblad de er glade for at rederiet er frifunnet for tiltalen om manipulering av fangstdagboka.

Politiadvokat Morten Daae som representerer påtalemyndigheten, har kun fått referert deler av dommen, men opplyser til NTB at deler av boten fortsatt tilsvarer verdien av fangsten.

- Tråleren er hovedsakelig dømt for å ha overskredet fiskerigrensen. Deler av boten på 3 millioner kroner tilsvarer imidlertid verdien av fangsten ved siste levering i Hammerfest, sier Daae. (.NTB)

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.