Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reell bekymring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge LO-rapporten «Personvern under press – hvor går grensen i arbeidslivet» vil stadig flere arbeidsgivere ha

kontroll over sine ansatte. Det strider ofte mot loven og mange arbeidstakere vet ikke engang at de blir overvåket. Halvparten av de spurte er faktisk usikre på om de blir fulgt på tv-skjermer av sine sjefer; som er den mest synlige

metoden. Ifølge Arbeidsmiljøloven skal tillitsvalgte være informert og inkludert når overvåkingstiltak settes i verk. Det er det mange arbeidsgivere som synder mot, og både LO og Arbeids- og inkluderingsdepartementet er bekymret.

Nå vil regjeringen la arbeidstilsynet gripe inn i overvåkningssaker med pålegg eller tvangsmulkt. I dag har ikke tilsynet vedtakskraft i saker som omhandler kontroll og overvåking på arbeidsplassen. Vi mener det er viktig at det legges press på arbeidsgivere som unnlater å informere sine ansatte at hvert skritt voktes i løpet av en arbeidsdag. Ikke minst fordi en av fire arbeidstakere i Norge blir kameraovervåket på jobb. Problemet oppstår når den som blir krenket ikke vet at det skjer og ikke kan melde fra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!