Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reell kamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I dag går fristen ut for å presentere opplegg for et IT-senter på Fornebu, og mye tyder på at Fred. Olsens visjon får konkurranse. Etter alt å dømme vil tre høyst kapital- og IT-sterke interessenter være med i den endelige kampen om det IT-sentret som Stortinget allerede har bestemt skal opprettes ved det gamle flyplassområdet.
  • Det er mange sakkyndige mennesker som stiller spørsmålstegn ved om IT representerer en så betydelig vekstnæring som Stortinget i sin tid la til grunn da det gamle flyplassområdet på Fornebu ble lagt ut for IT-utvikling. Når imidlertid Stortinget har bestemt at området skal brukes slik, er det bra at det er flere seriøse konkurrenter om sentret. Så langt har Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet skapt inntrykk av at Fred. Olsen og co. får en parademarsj fram mot seier. Men med så å si alle store pengebinger i Norge involvert på oppløpssiden, regner vi med en reell konkurranse, der også regjeringens syn blir tillagt avgjørende vekt, slik skikken er.