Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Refleksmannen» holdt hodet kaldt da raset gikk

Arvid Nodland holdt hodet kaldt og hindret flere biler i å kjøre inn i Hanekleivtunnelen etter raset som gikk 1. juledag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilister fortalte tirsdag til NTB og flere nettaviser at de ble hindret i å kjøre inn i tunnelen av en mann i 40-50-årsalderen, som kjørte en mørk bil og hadde på seg mørk dress og refleksvest.

Politiet sa de var svært interessert i å komme i kontakt med den ukjente helten.
- Taket raser
Tirsdag kveld skriver Nettavisen at det var 58 år gamle Arvid Nodland, som var på vei hjem fra familieselskap på Strømmen, som holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest.

Familien Nodlands bil var nummer tre inn i tunnelen.

- Vi sto 100 meter fra rasstedet. Det var en som hylte «taket raser». Og jeg hørte det dundret skikkelig i fjellet. Her var best å komme seg ut. Jeg ringte politiet også, men trykket feil først. Vi fant ikke nødblinken eller taklyset heller. Alt gikk så fort, forteller han til Nettavisen.

Da han fikk summet seg, smatt han ut av bilen og stilte seg opp for å hindre at andre biler kjørte inn i raset.


- Uvurderlig innsats
Operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt sier at de som kom først til rasstedet gjorde en forbilledlig innsats.

- Dette er ikke er noe man kan forberede seg på. Det er ikke som hvis det kommer elg, da har man gjerne prosedyrer. I en sånn situasjon gjelder det å være klar i hodet. Disse menneskene har gjort tiltak for å hindre at flere kjørte inn i tunnelen. De har gjort en uvurderlig innsats, sier han.(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!