- Reflekterer den norske folkesjela

Her er de mest populære hunderasene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hunder er kjent som menneskets beste venn og noen raser er tydeligvis mer kjære enn andre, ifølge fersk statistikk fra Norsk Kennel Klubb (NKK).

Hvert år setter organisasjonen opp en liste over de mest populære hunderasene, basert på antall valper registrert i denne perioden.

Schäferhund topper statistikken for 2007, med 1348 valper. Den familie- og jaktglade golden retriever kommer på andre plass (1015), etterfulgt av norsk elghund grå (957).

Vil ha bruksraser

Rasene i toppsjiktet har dominert listen i lenger tid, ifølge organisasjonssjef i NKK, Øystein Eikseth.

- Hvis du ser dette i perspektiv på noen år, er det lite forandringer. Blant topp ti er det bare tibetansk spaniel som er ny av året, og den rykker opp fra ellevte plass, sier Eikseth til Dagbladet.no.

Flesteparten av rasene på topplista er bruks- og familiehunder. Dette reflekterer den norske folkesjela, ifølge Eikseth.

- Vi som har naturen såpass vesentlig i våre liv, vil også ha hunder som kan delta i friluftslivet. Norske elghund brukes for eksempel i jaktsammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer