Reflektert og karikert

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innvandring: I Dagbladet 28. mai sto det en reflektert artikkel, «En voksende uro», hvor Aslak Nore argumenterte for at de negative sidene av innvandring må erkjennes og tas fatt i – et synspunkt som jeg også uttrykker i min nye bok, «Surrender». Innlegget var oppriktig og ansvarlig.

Men når man bladde fire sider videre, møtet man noe helt annet. Under overskriften «Åmås anbefaler» skjelte Marte Michelet ut Knut Olav Åmås for å ha gjort noe hun betraktet som fullstendig uansvarlig. Han hadde altså skrevet om den ovennevnte boka mi (Aftenposten, 27.5).

«I Norge har vi knapt hørt om ham, men i USA er han stor,» skrev hun. Jo, jeg har skrevet i en lang rekke amerikanske tidsskrifter. Jeg var fast spaltist i USAs største homoblad. Og jeg har anmeldt flere titalls bøker i New York Times, Washington Post og Wall Street Journal.

Så til mine bøker. Mange hundre homofile har fortalt meg at «A Place at the Table» endret deres liv og hjalp dem til å komme ut av skapet. Og talløse lesere som vokste opp i fundamentalistiske miljøer, har sagt at «Stealing Jesus», hvor jeg kritiserte den konservative protestantismen, var et avgjørende hjelpemiddel i deres søken etter en tro basert på kjærlighet. Begge bøker fikk ros fra venstresidens kritikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer