Refs fra Guillou

Den svenske forfatteren Jan Guillou (62) mener Roy Jacobsen og de andre norske forfatterne skjemmer seg ut når de angriper Jens Stoltenberg i Muhammed-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg visste at Norge har gærne forfattere, men at de skulle gå så langt, hadde jeg ikke trodd, sier Guillou til Dagbladet.

Han er den mest solgte utenlandske forfatteren i Norge, og vil gjerne forsvare Stoltenberg mot kritikken fra ti av landets mest kjente forfattere i gårsdagens VG.

De slakter Norges regjering for å ha sviktet ytringsfriheten på det groveste.

Bakgrunnen er først og fremst at Stoltenberg i et intervju dagen før ga inntrykk av at Magazinets redaktør Vebjørn Selbekk måtte dele skylden for brenningen av ambassaden i Damaskus.

Støtter Stoltenberg

-  Roy Jacobsen er en av Norges beste forfattere. Derfor er det synd at han skjemmer seg så kraftig ut. Han og de andre forfatterne har ikke skjønt hva ytringsfrihet er. De må innrømme statsministeren den samme retten som de selv har til å ytre seg. Og Stoltenberg har helt rett i å mene at trykkingen av Muhammed-tegningene var galt, sier Guillou.

Han mener vi i Skandinavia «ikke et sekund trenger å forsvare ytringsfriheten fordi den er så selvsagt.»

Feil av Danmark

Han støtter Jens Stoltenbergs håndtering av bråket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.