Klimatoppmøtet i Glasgow

Refs og støtte etter togtur

Gunhild Stordalen (42) tok tog fra Oslo til Glasgow for å skåne klimaet. En dyr og tungrodd «traumetur» som ga nær like mange utslipp som å fly samme distanse. Nå får hun både refs, beskyldninger og støtte.

TOGREISE: Gunhild Stordalen valgte alternativ transport til klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, noe hun endte med å angre på. Foto: Daniel Kragset / Northstories Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GLASGOW (Dagbladet): I forrige uke tok EAT-gründer og klimaaktivist Gunhild Stordalen tog til Glasgow. Det blir en tur hun aldri vil glemme.

- Jeg dro fra Oslo onsdag formiddag, og var framme klokka 01 natt til lørdag, helt utslitt. Jeg måtte stoppe taxien for å spy på vei inn til foredraget. Det var et mareritt, sier hun til Dagbladet.

Utslitt til Glasgow

En flytur fra Oslo til Glasgow ville ha tatt drøye seks timer, fra hjemmet og helt fram til klimatoppmøtet. Stordalens tur ble på 78 timer.

- Turen kostet også fem ganger så mye, og tok tolv ganger mer tid. I tillegg har jeg fått Borgar Aamaas i Cicero til å regne ut klimautslippene for meg, og jeg sparte sannsynligvis ikke noe, sier Stordalen i full fart og fortsetter:

- Han sa at det er en liten besparelse før jeg legger inn de to overnattingene jeg måtte ha. Det var alt, og jeg kom til Glasgow helt utslitt. Hadde jeg visst hva jeg gikk til, hadde jeg ikke gjort det. Hele COP-uka holdt på å gå ad undas på grunn av det. Det var helseskadelig, rett og slett, sier hun.

Fredag flommet det inn av meldinger hos Stordalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer