Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Refs til Reiten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens regjeringen ønsker å beholde hjemfallsretten for privateide kraftverk og taler EFTAs overvåkingsorgan ESA midt imot, driver Hydros ledelse aktiv lobbying for å fjerne den samme hjemfallsretten. Det er mildt sagt betenkelig all den stund staten eier 43,8 prosent av Hydro og i møter med Hydro-ledelsen har erklært høyt og tydelig hva som er den norske stats holdning.

Kommunalminister Åslaug Haga finner Hydros opptreden uklok. Regjeringen forlanger nå en rapport fra Hydro om lobbyvirksomheten. SVs parlamentariske leder Inge Ryan vil ikke spekulere i om dette kan få konsekvenser for konsernsjef Eivind Reiten, men mener det er beklagelig at selskapet opptrer i strid med nasjonal politikk.

I påvente av rapporten har regjeringen tid til å vurdere hvorvidt konsernsjefen fortsatt har tillit fra sin største eier, eller om han bør skiftes ut. Regjeringen vil uansett ha en grundig gjennomgang av styresammensetningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media