Refser barnevernet for lovbrudd, men vil ikke ta i konflikten som førte til at gutt (15) med Downs og autisme er skilt fra fostermor

Fylkesmannen har konkludert i tilsynssak mot barnevernet i Bydel Bjerke.

SKILT ETTER 14 ÅR: Da fostermor Gro Mikalsen ikke kom til enighet med barnevernet i Bydel Bjerke om ny kontrakt, ble fostersønnen (15) med Downs syndrom og autisme flyttet til en barnebolig. Foto: Bjørn Langsem 
SKILT ETTER 14 ÅR: Da fostermor Gro Mikalsen ikke kom til enighet med barnevernet i Bydel Bjerke om ny kontrakt, ble fostersønnen (15) med Downs syndrom og autisme flyttet til en barnebolig. Foto: Bjørn Langsem  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Barneverntjenesten i Bydel Bjerke har, ved ikke å snakke med gutten forut for flytting til barnebolig, ikke overholdt barnevernlovens krav om å ivareta barnets rett til medvirkning», konkluderer Fylkesmannen i Oslo og Akershus etter tilsyn i fostermorsaken.

29. februar i år ble fostermor Gro Mikalsen skilt fra sin fostersønn (15) med Downs syndrom og autisme etter langvarig konflikt med barnevernet i Bydel Bjerke i Oslo.

Fostermora nektet å tegne ny kontrakt med barnevernet, med mindre hun fikk det kontraktsfestet at barnevernet ville sørge for tiltak slik at 15-åringen kunne ha blitt boende i hjemmet, dersom Mikalsen skulle bli syk med sykemelding.

Dette kravet mente barnevernet at de ikke kunne etterkomme, og flyttingen av fostersønnen ble iverksatt.

Sterke reaksjoner

Det vakte sterke reaksjoner da barneverntjenesten, bare noen dager før gutten skulle flyttes fra fosterhjemmet i Bjørkelangen til en barnebolig i oslobydelen, uttalte at det beste for barnet ville være å forbli hos fostermora.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer