Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Refser eget styre

For å lekke opplysninger i den omstridte Entra-saken til mediene.

GIR KJENN: Styrelder Siri Hatlen i Entra Eiendom liker ikke at sentralt plasserte personer lekker opplysninger  om styrets indre anliggende til mediene.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GIR KJENN: Styrelder Siri Hatlen i Entra Eiendom liker ikke at sentralt plasserte personer lekker opplysninger om styrets indre anliggende til mediene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Styreleder Siri Hatlen har publisert et åpent brev på Entra Eiendoms hjemmesider om den omstridte ansettelsen av Rune Olsø som toppleder i det statseide selskapet. Olsø er tidligere Ap-leder i Trondheim og venn av Trond Giske, og ble ansatt mot styreleder og nestleders vilje.

I brevet refser Hatlem sitt eget styre for de mange lekkasjene.    

- At det har fremkommet opplysninger fra styrets indre anliggender, er et åpenbart brudd på styrets retningslinjer. Deler av informasjonen som har fremkommet er dessuten belastende og til dels sensitiv for enkeltpersoner, skriver hun.

Da Olsø ble ansatt på styremøtet 26. september, var saken opprinnelige satt opp som orienteringssak, men et styrekupp ledet an av tidliger Ap-statssekretær Ottar Brage Guttelvik og Olsøs venn Ketil Fjerdingen fikk omgjort saken til en beslutningssak, ifølge sentralt plasserte kilder Adressavisa har snakket med.
 
Refs til eget styre - Entra Eiendom har den siste uken vært gjenstand for mange spekulasjoner og skriverier i mediene. De ulike mediene har henvist til kilder som tilsynelatende er sentralt plassert. På vegne av styret vil jeg på det sterkeste beklage den omtale og påstander som har fremkommet. Dette har avstedkommet spekulasjoner og omtale som er svært uheldig for selskapet og som har vært en stor belastning for organisasjon og ledelse, skriver Hatlen i brevet.

-Ikke korrekt Ifølge styrelederen er dessuten store deler av informasjoen som er gjengitt i mediene, «ikke korrekt, upresis eller tatt ut av en større sammenheng».

- Dette skaper naturlig nok grobunn for rykter og spekulasjoner. Samtidig er det umulig, på vegne av styret, å imøtegå alle disse feilaktige opplysningene ettersom jeg verken kan eller vil gi taushetsbelagt informasjon, skriver hun.  

Nå vil styret etterstrebe best mulige prosesser for selskap og eier, ifølge Hatlen.

- Regjeringen har besluttet å oppnevne settestatsråd i dag, den 9. oktober. På vegne av styret vil jeg møte konsernledelsen i Entra for å svare på spørsmål og informere om prosessen hittil. God dialog mellom styret og administrasjonen, til selskapets beste, er viktig gjennom en krevende tid, avslutter styrelederen.

Som Dagbladet omtalte tidligere i dag, faller det på miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) å rydde opp i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media