Coronakrisepakke

Refser Ernas lederskap: - Helt vanvittig

Ifølge opposisjonen på Stortinget var det vanskelig å få Høyre med på den voldsomme krisepakka.

PRØVDE SEG PÅ HÅNDTRYKK: Flere fikk med seg at Erna Solberg glemte seg da regjeringen orienterte om tiltakene mot coronaviruset. Bilder fra NTB. Laget av Marte Nyløkken Helseth. 13.03.2020. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom regjeringens krisepakke til et coronarammet norsk næringsliv: Litt over seks milliarder kroner.

Mandag morgen hadde Stortinget forhandlet pakken opp utallige milliarder. Prislappen vet ingen ennå, men trolig er det snakk om minst en tidobling av den opprinnelig krisepakka.

Deler av opposisjonen mener den første krisepakka viser at Erna Solberg har utvist svakt lederskap.

- Regjeringen og Erna Solberg har kommet halsende etter den krisa landet og arbeidsfolk står i. Derfor var det helt nødvendig at opposisjonen tok ansvar for å bedre situasjonen i landet, sier SVs Kari Elisabeth Kaski til Dagbladet.

Enighet søndag endte i nattmøter

Kort tid etter at regjeringen la fram sin første krisepakke fredag, ble det tydelig at den ikke hadde flertall på Stortinget.

Sammen med resten av opposisjonen har Kaski brukt helga på å oppjustere tiltakene. Som Dagbladet fortalte i går, hadde Ap, SV, Sp og Frp en felles enighet om krisetiltak allerede søndag formiddag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre var innledningsvis sterkt kritisk til regjeringens håndtering av virusepidemien, noe han også påpekte fra Stortingets talerstol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer