Lønnsfesten i Oslo-skolen:

Refser Gerhardsen for lønnsfesten

Inga Marte Thorkildsen liker ikke lønnsfesten i Oslo-skolen, og krever nå en gjennomgang av alle eksterne millionavtaler på coaching, hodejegere og konsulenter. Hun forventer også at antall direktører i etaten går ned.

I HARDT VÆR: SV-byråd Inga Marte Thorkildsen sier det er forhold hun hadde ønsket at Marte Gerhardsen håndterte annerledes.
I HARDT VÆR: SV-byråd Inga Marte Thorkildsen sier det er forhold hun hadde ønsket at Marte Gerhardsen håndterte annerledes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- At dette har vært et krevende første år for henne, er det ingen tvil om. I den situasjonen er det noen forhold jeg likevel hadde ønsket at Marte Gerhardsen hadde håndtert annerledes, som håndteringen av læringsmiljøteamet og økningen av direktørlønninger.

Oslos skolebyråd, Inga Marte Thorkildsen kritiserer utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i sitt første intervju etter Dagbladets artikler om Oslo-skolen. I går fikk hun kritikk av blant andre Senterpartiets Marit Arnstad.

– Det er viktig at toppledere i store organisasjoner lytter til grasrota og er ydmyk for de han eller hun skal lede. Jeg har tror på at direktøren tar signalene hun nå får og vil justere kursen deretter, fortsetter Thorkildsen.

Har tillit

Byråd Thorkildsen ønsket ikke å møte Dagbladet til intervju, men besvarer på spørsmål via e-post.

– Har du tillit til Marte Gerhardsen?

– Ja.

Stormen mot Utdanningsetaten i Oslo, Norges største kommunale etat, har tiltatt i styrke etter Dagbladets avsløringer. Først ble det kjent at antall direktører i etaten har gått opp, tross Gerhardsens løfter om det motsatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer