Refser Hermansen

Det politiske rabalderet etter at Telenors fusjonsplaner ble kjent sist onsdag, fortsetter med uforminsket styrke. Nå går Venstres finanspolitiker Terje Johansen ut og advarer Bondevik-regjeringen mot Ap-vennlige toppledere i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg spør meg: Hvor er Tormod Hermansens lojalitet? Hos eierne eller hos Arbeiderpartiet? Det er grunn til å stille dette spørsmålet etter de begivenhetene som kom til å prege nyhetsbildet i forrige uke, sier Terje Johansen til Dagbladet.

- Det som skulle være regjeringens 100-dagersfest, endte med en sabla nedtur da Telia-saken kom opp. Lekkasjen var uhyre velplassert i tid, sier han.

Venstres stortingsrepresentant fra Akershus mener regjeringen Bondevik bør ha lært seg en lekse etter Telenor/Telia-spetakkelet.

- Kjell Magne Bondevik og hans mannskap må nå huske på at Arbeiderpartiet har plassert sine folk i så godt som alle viktige maktposisjoner her i samfunnet.

- Hver gang regjeringen i framtida skal behandle viktige saker som de ønsker å ta tid og ro for å trenge til bunns i, bør de tenke over hvem som sitter i de aktuelle maktposisjonene, sier Johansen.

Han ønsker ikke å legge skylda på Tormod Hermansen eller andre i konsernledelsen for Telenor-lekkasjene. Johansen presiserer at det er nokså uinteressant å finne kilden til lekkasjen.