Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Refser Listhaug: - Dette arrangementet burde hun holdt seg langt unna

- Dette er religiøs skandalevirksomhet, sier Levi Fragell.

REFSES:  Onsdag kveld var Sylvi Listhaug på arrangementet «Jesus helbreder i dag» i Telenor Arena. Det får hun kraftig kritikk for. FOTO: NTB scanpix
REFSES: Onsdag kveld var Sylvi Listhaug på arrangementet «Jesus helbreder i dag» i Telenor Arena. Det får hun kraftig kritikk for. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld avsluttes arrangementet «Jesus helbreder i dag» i Telenor Arena. Det er TV Visjon Norge som arrangerer.

Det store trekkplasteret er den selveklærte apostelen Guillermo Maldonado, som selv hevder han utfører mirakler, helbreder folk og driver ut demoner.

Onsdag kveld var også innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug på konferansen. Hun snakket om integrering fra scenen.

Tidligere leder av Human-Etisk Forbund, Levi Fragell, som selv har en bakgrunn fra pinsebevegelsen, har fulgt arrangementet på TV Visjon Norge, som sender alt direkte.

- Hensynsløs bløffmetode Han er ekstremt kritisk til både Sylvi Listhaugs deltagelse under arrangementet og innholdet i programmet. Det er spesielt det at predikanten Maldonado spesifikt ba folk med psykiske problemer komme frem på scenen, som får Fragell til å reagere.

- Det er veldig spekulativt av predikanten. Der kan du påstå helbredelse uten at det synes. Det er jo noe helt annet om folk kommer frem med tydelige fysiske skader. Dersom en deprimert sier at han ble glad og lykkelig etter «helbredelsen», så påstår man at det var en guddommelig hendelse. Det er en gedigen spekulativ og hensynsløs bløffmetode, sier Fragell.

Fragell ønsker at noen skal se på om det som skjedde fra scenekanten er innenfor lovens rammer, spesielt med tanke på at alt som skjer under arrangementet blir sendt ut til tusenvis av seere.

- Dette er veldig nedverdigende for flere av dem, og forferdelig vondt å se på, sier Fragell.

Fragell omtaler helbredelsesseansen som «mentale overgrep som kan være i strid med straffelovgivningen», og det er spesielt dette som gjør at han mener at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug burde holdt seg langt unna arrangementet.

- Hun var advart. Det har kommet fram i media at dette er en religiøs skandalevirksomhet. Ethvert menneske med ansvar for samfunnet bør holde seg langt unna, sier Fragell.

PREDIKANT: Guillermo Maldonado hevder selv han er en apostel. FOTO: Skjermdump fra YouTube
PREDIKANT: Guillermo Maldonado hevder selv han er en apostel. FOTO: Skjermdump fra YouTube Vis mer

- Hvordan vil du karakterisere det som har skjedd i Telenor Arena disse dagene?

- Det er så banalt og forferdelig. Det er juks og bedrag som alle kan avsløre. Men de klarer å skape begeistring og det resulterer i at folk kommer frem på scenen og vil ha utdrivelse av demoner. Banaliteten er skrekkelig. Det var verre, mer banalt og vulgært, enn det jeg selv har sett i miljøet tidligere, sier Fragell.

- Vi lever i et fritt land I en epost til Dagbladet skriver Listhaug at hun deltar på en rekke arrangementer hvor hun blir invitert.

- Vi lever heldigvis i et fritt land der verken Levi Fragell eller andre bestemmer hvor norske statsråder stiller opp. Slik bør det også fortsette.  I et åpent demokratisk samfunn er det viktig å stille opp på mange forskjellige arenaer, enig eller uenig, skriver Listhaug.

- Nå skal vi snart legge frem integreringsmeldingen. Da er det naturlig at jeg møter opp på arenaer der jeg får snakke om integrering, noe jeg var invitert til å gjøre her. Jeg fikk også hilse på en rekke fremtredende personer i mange innvandrermenigheter. Mange kristne menigheter er viktige bidragsytere i integreringsarbeidet, skriver Listhaug.

- Jeg får kritikk hvis jeg ikke snakker nok om integrering, og nå får jeg kritikk for å snakke om det.

Dagbladet har ved flere anledninger forsøkt å få en kommentar fra Visjon Norge, men ingen har besvart våre henvendelser torsdag. 

- HUN VAR ADVART: Levi Fragell, tidligere leder av Human-Etisk Forbund, mener det er svært kritikkverdig at Sylvi Listhaug deltok på Visjon Norges «Jesus Helbreder i dag»-arrangement på Telenor Arena. Foto: NTB Scanpix
- HUN VAR ADVART: Levi Fragell, tidligere leder av Human-Etisk Forbund, mener det er svært kritikkverdig at Sylvi Listhaug deltok på Visjon Norges «Jesus Helbreder i dag»-arrangement på Telenor Arena. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart