Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Refser Mia Hundvin

Mia Hundvin får gjennomgå i danske aviser etter å ha stilt opp som coverjente i et kvinnemagasin. Er det fortjent?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Sporten har hittil vært rimelig forskånet i en ellers sexfiksert verden. Nå er det slutt på det også» begynner sportskommentator i danske BT en kommentar.

Kommentatoren synes ikke noe om at den norske yndlingen Mia Hundvin stiller opp som forsidepike av det danske magasinet Woman. Han mener Hundvin framstår som en moderne idrettsutøver med egne meninger i en skog av tomt prat og stjerner som ikke evner å mene noe utenfor dype løp og harde skudd.

Hundvin har blitt et av barnas største idoler rett og slett fordi hun er seg selv, mener han. Og derfor er han nå også veldig skuffet over Mia. I Woman-utgaven preger hun forsiden, og det er en lang og god sak inne i magasinet.

«Fint nok, hvis det ikke hadde vært for bildet av Mia - og omgivelsene på forsiden.

Det handler om sex» skriver BTs mann.

Han mener pornofiseringen av det offentlige rom har gått så alt for langt. Så langt at Hundvin med sitt «kom-og-ta-meg-uttrykk» i øynene, pulesveis, og dristige utringing kobler sex og sport på en måte idrettsglade barn ikke er klare for, mener han.

I tillegg er alle henvisningene rundt Hundvins forsidebilde til artikler om sex. Når det gjør vondt, når det er best, og når det er verst.

Og på barnas vegne oppfordrer han Mia Hundvin og andre rollemodeller til å tenke seg om, sånn at barn slipper sexifiseringen av den siste usexy delen av det offentlige rom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media