Refser muslimske ledere etter gjengdrap

Visepolitimester Roger Andresen refser muslimske ledere. Justispolitikerne på Stortinget er skremt over hevnkulturen i gjengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visepolitimester Roger Andresen er ikke fornøyd med måten muslimske ledere har fulgt opp politiets anmodning om å ta avstand fra voldsbruk.

- Politiet har flere ganger henvendt seg til både politiske og religiøse ledere i de muslimske miljøene med anmodning om å ta tak i voldsproblemene i Oslo. Til vår nokså store undring er anmodningen ikke fulgt opp, sier Roger Andresen til NRK.

Carl I. Hagen legger skylden for framveksten av gjengene på de andre partiene.

- Skremt og forbannet

- Dette er et direkte resultat av blåøyd snillisme i Arbeiderpartiet, sentrumspartiene og Høyre, sier han til Nettavisen.

Han mener de andre partiene har unnlatt å ta tak i hevnkulturen i innvandrergjengene.

- De har ikke drevet aktiv integreringspolitikk, med norskopplæring og innføring i det norske samfunnet, der de må rette seg etter norsk regler, skikk og bruk, sier Hagen.

Høyres medlem i justiskomiteen, Bjørn Hernæs, sier at gjengoppgjørene åpenbart fører til økt innvandrerfientlighet.

- Jeg er skremt og forbannet over at vi har sluppet et slikt uvesen løst. Alvoret er nå så godt dokumentert at gjengvolden bør stå som prioritet nummer en hos politidirektøren og justisministeren, sier Hernæs til Nettavisen.

KrFs justispolitiker Finn Kristian Marthinsen mener politiet nå må holde gjengmiljøene under kontinuerlig oppsikt.

- Det er vanskelig å gripe inn i hevnkulturen, men det kan ikke aksepteres at det begås kriminelle handlinger, sier han til avisa.