Refser nestleder etter hotellfest

Jonas Gahr Støre er ikke fornøyd med at nestleder Bjørnar Skjæran, og andre i Ap, tok festen videre til hotellrommet etter helgas årsmøte. Han har hatt en «tydelig» prat med Skjæran om saken.

- MÅ VÆRE KLARE GRENSER: Fredag 29. januar la regjeringa fram sin nye, økonomiske krisepakke. Arbeiderpartiet-leder Jonas Gahr Støre mener dette mangler. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forrige uke ble det besluttet å innføre tiltaksnivå A i Bodø, som er et «særlig høyt tiltaksnivå». Det er blant annet ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster der flere enn fem gjester er til stede samtidig.

Bare noen timer senere holdt Nordland Arbeiderparti årsmøte. Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre tok med seg øl og vin og fortsatte festlighetene på et hotellrom etter at middagen under årsmøtet var ferdig, skriver NRK.

- Jeg beklager veldig at jeg var til stede. Det burde jeg ikke ha vært, sier Skjæran.

Åpner sak

Nordland politidistrikt har opprettet sak og iverksetter etterforskning etter nachspielet.

- Deltakerne etterforskes for brudd på de lokale forskriftene for smittevernhåndtering, sier påtaleleder Stig Morten Løkkebakken i Nordland politidistrikt til VG.

Han opplyser at ifølge riksadvokatens retningslinjer er utgangspunktet bøter på 20 000 kroner til arrangør og 10 000 kroner til hver deltaker.

Støre-refs

Jonas Gahr Støre refser nestlederen sin.

- Dette er et klart og uheldig brudd på bestemmelser alle er pålagt å følge. Da må selvsagt politikere gå foran og respektere reglene, sier Støre til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer