Refser nestleder etter hotellfest

Jonas Gahr Støre er ikke fornøyd med at nestleder Bjørnar Skjæran, og andre i Ap, tok festen videre til hotellrommet etter helgas årsmøte. Han har hatt en «tydelig» prat med Skjæran om saken.

- MÅ VÆRE KLARE GRENSER: Fredag 29. januar la regjeringa fram sin nye, økonomiske krisepakke. Arbeiderpartiet-leder Jonas Gahr Støre mener dette mangler. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forrige uke ble det besluttet å innføre tiltaksnivå A i Bodø, som er et «særlig høyt tiltaksnivå». Det er blant annet ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster der flere enn fem gjester er til stede samtidig.

Bare noen timer senere holdt Nordland Arbeiderparti årsmøte. Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre tok med seg øl og vin og fortsatte festlighetene på et hotellrom etter at middagen under årsmøtet var ferdig, skriver NRK.

- Jeg beklager veldig at jeg var til stede. Det burde jeg ikke ha vært, sier Skjæran.

Åpner sak

Nordland politidistrikt har opprettet sak og iverksetter etterforskning etter nachspielet.

- Deltakerne etterforskes for brudd på de lokale forskriftene for smittevernhåndtering, sier påtaleleder Stig Morten Løkkebakken i Nordland politidistrikt til VG.

Han opplyser at ifølge riksadvokatens retningslinjer er utgangspunktet bøter på 20 000 kroner til arrangør og 10 000 kroner til hver deltaker.

Støre-refs

Jonas Gahr Støre refser nestlederen sin.

- Dette er et klart og uheldig brudd på bestemmelser alle er pålagt å følge. Da må selvsagt politikere gå foran og respektere reglene, sier Støre til Dagbladet.

At Skjæran har beklaget, ser Støre på som selvsagt.

- Jeg ser at de som har deltatt beklager på det sterkeste, og det er på sin plass. Vi må alle følge reglene som gis, og sammen gjøre det vi kan for å hindre smitte, fortsetter Ap-lederen.

Støre sier han har vært «tydelig» overfor Skjæran om hvor lei situasjonen er.

- Bjørnar informerte meg om dette i går og jeg var veldig tydelig i min tilbakemelding. Smittevernreglene gjelder for alle og politikere må fullt og helt følge reglene. Han har beklaget offentlig og også til meg og til ordføreren i Bodø, og det tar jeg til etterretning, sier Støre.

- Jeg beklager

I tillegg til nestleder Skjæran, var også leder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen til stede. Tredjekandidat Øystein Mathisen og fylkessekretær Tor Arne Bell Ljunggren deltok også på nachspielet.

Skjæran er ordknapp i sin uttalelse til Dagbladet.

- Jeg beklager veldig at jeg var tilstede, det burde jeg ikke vært. Forøvrig viser jeg til uttalelsen til Nordland Ap, skriver Skjæran i en SMS til Dagbladet.

Uttalelsen han sikter til er fra Tor Arne Ljunggren, fylkessekretær i Nordland Arbeiderparti.

- Etter første dag på årsmøtet var vi som organiserte møtet, og bodde på hotellet, samlet på en suite med god plass. Vi var deler av kvelden til sammen åtte personer inkludert undertegnede, som bodde på rommet. Vi burde gjort en egen vurdering knyttet til å møtes etter middagen på grunn av den nye avstandsregelen på to meter. Vi har gjort en feil. Dette beklager vi på det sterkeste, skriver Ljunggren i en epost.

Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) er opprørt over oppførselen til hennes partifeller

- Jeg er selvsagt ekstra skuffet fordi det er mine egne partifeller. Ut over det så får det jeg har sagt bli mellom oss, men det er ikke noen hemmelighet at jeg har vært veldig tydelig på hva jeg mener om at de har gjort dette mens de aller fleste står på pinne og ofrer mye for ikke å bidra til smittespredning, sier Pinnerød.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer