Refser norsk miljøprosjekt i India

11 har mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Det delvis norskeide kraftprosjektet Allain Duhangan i India dømmes nord og ned når det gjelder helse, miljø og sikkerhet for arbeiderne.

«Revisjonsrapporten avdekket en del ekstremt defekte og mangelfulle rutiner,» skriver styret i Statkraft i sin engelske kvartalsrapport fra august i år.

Bistandsminister Erik Solheim (SV), Statkraft, Norfund og det statseide norske selskapet SN Power har stått i kø for å forsikre at Norge har gjort alt for å unngå dødsulykker ved det prestisjefylte norske miljøprosjektet i India. Likevel viser rapporten som Aftenposten har fått tilgang til, at forholdene for arbeiderne er svært kritikkverdige.

Sjåførene på anlegget manglet opplæring, utdannelse og kjøreferdigheter. Bilene hadde dårlige dekk og bremser. Anleggsveiene var dårlig sikret. Arbeiderne brukte ikke verneutstyr.

Det manglet rekkverk og stillaser. Luftkvaliteten i tunnelene var dårlig på grunn av støv og gasser. Det ble ikke avholdt sikkerhetsøvelser, og adgangskontrollen til anleggene var dårlig.

11 arbeidere har mistet livet og 81 er blitt skadet siden Norge ble eiere av det indiske vannkraftverket i 2006 der i dag arbeider om lag 1.000 personer.

(NTB)