Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen-comeback på Stortinget:

Refser opposisjonen: - Det er et politisk spill

Carl I. Hagen mener mandagens lukkede høring om terrorsikring er et spill for galleriet. - Noen har som formål å lage mest mulig vanskeligheter for regjeringa, sier han.

HØRING: Carl I. Hagen før kontroll- og konstitusjonskomiteens lukkede høring hvor regjeringen måtte svare på spørsmål om objektsikring etter Riksrevisjonens knusende rapport. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HØRING: Carl I. Hagen før kontroll- og konstitusjonskomiteens lukkede høring hvor regjeringen måtte svare på spørsmål om objektsikring etter Riksrevisjonens knusende rapport. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen (Frp) gjorde comeback på Stortinget som stedfortreder for Mazyar Keshvari (Frp), som er sykemeldt etter at Aftenposten avslørte omfattende juks med reiseregninger. Mandag deltok Hagen på kontrollkomiteens lukkede høring om terrorsikring.

- Jeg skjønner ikke helt formålet med å ha denne høringen. Det er de samme spørsmålene som ble stilt sist, med de samme svar som de fikk sist, sa Hagen etter at halve seansen var overstått.

Da hadde både tidligere justisministre Anders Anundsen (Frp) og Per Willy Amundsen (Frp) og tidligere forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) vært inne for å svare på komiteens spørsmål etter Riksrevisjonens knusende rapport i sommer.

I rapporten, som er den andre på to år, går det fram at innsatsen for å sikre at Forsvaret og politiet trygger viktig infrastruktur og mulige mål for terror eller i krig, er svært mangelfull.

Riksrevisjonen karakteriserer saken som «svært alvorlig», som er den sterkeste kritikken kontrollorganet bruker.

- Et politisk spill

Hagen mener de tidligere statsrådene svarte godt for seg, og at opposisjonen egentlig bare gjentok spørsmålene som allerede ble besvart under den åpne høringen i august.

- Dette er et politisk spill. Noen har som formål å lage mest mulig vanskeligheter for den sittende regjering. Det har jeg god erfaring med fra tidligere. Formålet er bare å holde saken levende, sier Hagen.

Mandag ettermiddag må også statsminister Erna Solberg, justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) forklare seg for komiteen.

Hagen mener høringen hittil har bestått av tværing på gammelt stoff.

- Hvis du leter med lys og lykte så finner du alltid noe å kritisere, sier Hagen, og fortsetter:

- Hvis opposisjonen var misfornøyde med regjeringens oppfølging, så kunne de stilt andre forslag til Stortinget. Det har de ikke gjort.

Trer inn for Keshvari

Hagen møter inntil videre på Stortinget for Mazyar Keshvari (Frp), som ble sykemeldt etter at han innrømmet omfattende juks med reiseregninger på Stortingets bekostning. Keshvari møtte i sin tur fast for Siv Jensen.

Keshvari-saken sprakk i Aftenposten forrige uke. Her kom det fram at Keshvari kan ha fått utbetalt opptil 290 000 kroner på feilaktig grunnlag. Dette er summen av de udokumenterte reiseregningene han har fått refusjon for.

I flere år har Keshvari jevnlig sendt reiseregninger for reiser i samme tidsrom som han beviselig har oppholdt seg helt andre steder. Avisen kan dokumentere at Keshvari har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på til sammen 36 000 kroner.

- Dette er et svik mot den tilliten han er vist som stortingsrepresentant og Frp-politiker. Jeg er glad for at Mazyar Keshvari innrømmer forholdene og beklager. Dette er en svært alvorlig sak det må ryddes opp i, sa Siv Jensen til NTB da saken ble kjent.

Stortinget har anmeldt Keshvari for forholdet, og han har også trukket seg som leder for Oslo Frp.

Stortingspresident Tone Trøen (H) og resten av presidentskapet ba i kjølvannet av saken om en snarlig gjennomgang av regelverket for reiseregninger på Stortinget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!