Refser politiet etter voldshelg

Leder av Oslo politiforening, Kristin Aga, slår alarm om ressursmangel i oslopolitiet. Medlemmer er bekymret for å havne i en situasjon hvor politiet har mistet grepet om gata.

SLÅR ALARM: Leder av Oslo politiforening, Kristin Aga, slår alarm om ressursmangel i oslopolitiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅR ALARM: Leder av Oslo politiforening, Kristin Aga, slår alarm om ressursmangel i oslopolitiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga opplevde oslopolitiet unormalt mange tilfeller av uprovosert vold. Særlig er det fellestrekk ved noen av disse hendelsene som vekker bekymring:

Større grupperinger har uprovosert gått til angrep på én person. Ifølge NRK frykter politiet at dette er en ny trend, men etterforsker sakene individuelt.

Bekymret

Leder av Uteseksjonen i Oslo, Børge Erdal, sier at de er bekymret for ressursmangel i politiet.

- Vår bekymring er at politiet generelt sett ikke har nok ressurser til å opprettholde god nok tilstedeværelse i Oslo sentrum og områdene rundt. Dette gjelder særlig i risikoutsatte områder, sier han til Dagbladet.

Seksjonssjef for barne- og ungdomsavdelingen i bydel Østensjø, Thomas Pedersen, opplever også mindre tilstedeværelse.

- Vi har tett og god kontakt med forebyggende politi i bydelen. Samtidig ser vi en mindre tilstedeværelse på skoler, gata og på fritidsklubber. Vi vet at god forebygging handler om tilstedeværelse også når det ikke brenner, sier han til Dagbladet.

Slår alarm

Leder i Oslo politiforening, Kristin Aga, slår alarm om situasjonen i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer