Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Refser politiet

Tingrettsdommer Heidi Heggdal retter flengende kritikk mot Oslo-politiet i saken mot spritkongen Erik Fallo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at politiet i retten har gitt feilaktige opplysninger om etterforskningen.

I en kjennelse er dommer Heggdal usedvanlig krass:

-  For retten er det helt uforståelig at aktor gir uriktige opplysninger til retten under rettsmøtet. At forsvarer Tore Eriksen oppfatter politiets framgangsmåte som «ren taktikk», er forståelig, skriver dommeren.

Reagerte etter brev

Heggdal reagerte etter et brev fra Eriksen med sterk kritikk av politiet, og hun sendte straks et svar med tidsfrist til Oslo-politiet. Hun fikk ikke svar, men avsa likevel kjennelse.

Erik Fallo (57) er siktet for salg av metanolsprit, som skal ha forårsaket flere dødsfall. Han har vært etterforsket siden september 2002, men nekter straffskyld.

Bakgrunnen for dommerens utbrudd er innsynsnekt for forsvarer og Fallo i et politidokument, og opplysninger om tidspunkt for avhør av Fallo.

I den aktuelle kjennelsen får nå både advokat og siktede innsyn, og politiet flengende kritikk.

Advokat Eriksen sier at han ikke begriper hvorfor politiet gir feilaktige opplysninger i retten.

-  I rettsmøtet opplyste aktor at Fallo skulle bli avhørt om det aktuelle dokumentet etter fengslingsmøtet. Vi kunne ikke få innsyn før han var avhørt.

Orket ikke avhør

Imidlertid ble Fallo kjørt tilbake til Ringerike fengsel uten at han ble avhørt. Kjennelsen ble avsagt på grunn av feilaktige opplysninger fra politiet, sier Eriksen.

Fallo framstilles for forlenget fengsling onsdag.

Fallo skulle vært i avhør fredag, men skal angivelig ha sovet dårlig etter et TV 2-innslag om saken hans torsdag kveld, og møtte derfor ikke.

Eriksen sier at han ringte politiet ca. kl. 09 for å fortelle at Fallo likevel ville stille.

-  Da jeg fikk tak i rette vedkommende etterforsker, fikk jeg beskjed om at det var for seint med avhør den dagen. Jeg frykter at politiet vil påberope seg manglende avhør for ytterligere fengsling onsdag, sier forsvareren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media