Corona

Refser Raymond:
- Sjokkert

Høyre-ordfører Tom Georg Indrevik i Øygarden kommune går knallhardt ut mot Oslo-byrådsleder Raymond Johansen (Ap) etter Johansens munnhoggeri med Høyre. Byrådsavdelingen i Oslo slår knallhardt tilbake.

HARDT UT: - Jeg er sjokkert over at han bruker en partipolitisk tilnærming når det ikke er det, sier Øygarden-ordfører Tom georg Indrevik om Oslo-byråfsleder Raymond Johansen. Foto: Marit Hommedal / NTB
HARDT UT: - Jeg er sjokkert over at han bruker en partipolitisk tilnærming når det ikke er det, sier Øygarden-ordfører Tom georg Indrevik om Oslo-byråfsleder Raymond Johansen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik (H) går knallhardt ut mot Oslo-byrådsleder Raymond Johansen.

- Det er utrolig skuffende at han gjør dette til noe partipolitisk når det er en samlet og faglig begrunnelse om en ny nasjonal strategi, sier Indrevik til Dagbladet.

Fredag gikk Tone Wilhelmsen Trøen (H), leder for Stortingets helse- og omsorgskomité, hardt ut mot regjeringens pandemihåndtering på NRKs «Politisk kvarter». Mandag morgen slo Johansen tilbake i samme program. Høyre «roper ut om unødvendige tiltak», lød hans svar, ifølge NTB.

- Vi kan ikke hver eneste gang det er økt smitte, rope på staten. Hver enkelt har også et personlig ansvar for å gjøre noe, sa Johansen til statskanalen.

Seinere samme dag gikk Høyres gruppeleder i Oslo, Anne Haabeth Rygg, hardt ut i Dagbladet og ba byrådslederen om å gjeninnføre påbud om munnbind i hovedstaden.

Byrådssekretær Kaia Storvik (Ap) avviser kritikken fra Indrevik, og omtaler den som «pussig». Les hele svaret hennes lenger nede i saken.

ØKT SMITTE: Byrådsleder Raymond Johansen sier det kan bli munnbind-påbud i Oslo dersom smitten øker. Vis mer

- Utrolig skuffende

Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik (H) forteller til Dagbladet at han søndag sendte byrådslederen en e-post med saksdokumenter fra et møte med kommunene i Bergensregionen, Helse Bergen og Haraldsplass diakonale sykehus.

Dagbladet er tilsendt saksdokumentet, hvor det står skrevet at kommunene i Bergen er enige om at de mener at det er nødvendig at Helse- og omsorgsdepartementet iverksetter nasjonale tiltak for å bedre situasjonen.

«Vurderinga er at generelle oppfordringer og anbefaling til publikum, har relativt liten effekt nå. Kommunene mener derfor tiltak må komme i form av pålegg som er forskriftsfestet», heter det i saksdokumentet.

- Jeg sendte dette til byrådslederen i går (søndag, red.anm.), og jeg synes han skulle tatt seg tid til å lese det vi har sendt over. Dette har ikke noe med høyrepolitikk eller bergenspolitikk å gjøre. Jeg er sjokkert over at han bruker en partipolitisk tilnærming når det ikke er det. Bergen kommune er et forretningsministerium, og her står alle bak det, uavhengig av hvilket parti du tilhører. Også helsevesenet støtter ny nasjonal strategi.

Indrevik fortsetter:

- Jeg lot være å kritisere ham i går (søndag, red.anm.), men så durer han på og fortsetter i dag. Det er utrolig skuffende. Jeg hadde forventet mer av byrådslederen i Oslo. Han skulle hatt en faktabasert tilnærming - ikke partipolitisk, sier Indrevik.

- Pussig kritikk

Byrådssekretær Kaia Storvik (Ap) sier til Dagbladet at hun ser på utspillet til Øygarden-ordføreren som «pussig kritikk».

- Dette er en pussig kritikk. I en sak i VG lørdag kommenterte byrådslederen uttalelser og påstander som helsepolitisk talsperson fra Høyre, Tone Trøen, og ordfører Tom Georg Indrevik fra Høyre kom med på NRK fredag morgen, sier Storvik.

Her omtalte Johansen blant annet Trøens uttalelser som «oppsiktsvekkende uansvarlige».

Storvik sier at Johansen mandag morgen var invitert til politisk kvarter i NRK for å debattere uttalelsene til Tone Trøen (H).

- I debatten i dag ble ikke høyreordførere nevnt, og byrådslederen kommenterte uttalelser fra en ordfører fra Senterpartiet, sier Storvik.

Hun forteller videre at Oslo kommunes hovedstrategi i bekjempelsen av corona er i tråd med anbefalinger fra nasjonale helsemyndigheter og regjeringen.

- Vaksinasjon, både av den lille gruppen som fortsatt er uvaksinerte og med tredje dose for alle over 65 år, massetesting og sterk kommunikasjon rundt de viktigste smittevernrådene, særlig å holde seg hjemme ved sykdom, sier hun. I tillegg har kommunen en sterk anbefaling av bruk av munnbind i kollektivtrafikken, taxi, kjøpesentre og butikker, sier Storvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer