Refser Riise og Gamsten

Nils Arne Eggen synes det er på tide at Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise eksponerer seg like mye på fotballbanen som på motebilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere RBK-treneren er lite imponert over prestasjonene til landslagets to største stjerner, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise. Eggen synes ingen av dem viser at de er bedre enn våre hjemlige spillere.

-  Spørsmålet er hvor store stjerner de egentlig er. Begge er selvsagt gode, men mitt utgangspunkt er at utviklingen som fotballspiller er viktigere enn utviklingen som fotostjerne.

-  Det er ikke nok å bare spille i Premier League. De er ikke bedre enn noen andre. Såpass respekt får vi ha for vår egen liga, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Moteløver

Den siste uka har Gamst Pedersen vist vintermoter i Se&Hør sammen med Frøken Norge-kjæresten Hege Tørresdal, og stilt opp på fotosession for TV 2 sammen med John Arne Riise.

Eggen synes imidlertid ikke klær er like morsomt som Gamst Pedersen.

-  Det blir litt sånn som han David Beckham, som er mer stjerne i motebladene. Han må eksponere seg mer på den arenaen han skal være god - og det er på fotballbanen, sier Eggen.

Er ikke go\'fota

 FÅR SÅ HETTA PASSER:  Tidligere RBK-sjef Nils Arne Eggen synes Morten Gamst Pedersen (t.v.) og John Arne Riise er større på bilder enn på banen for øyeblikket. Foto: Scanpix
FÅR SÅ HETTA PASSER: Tidligere RBK-sjef Nils Arne Eggen synes Morten Gamst Pedersen (t.v.) og John Arne Riise er større på bilder enn på banen for øyeblikket. Foto: Scanpix Vis mer

Landslagssjef Åge Hareide har den siste tiden gått ut offentlig og krevd mer av Englands-proffene.

Etter Moldova-kampen sa både Gamst Pedersen og Riise seg fornøyd med egen innsats. Eggen var ikke like imponert.

-  Begge har veldig mye å gå på, særlig John Arne. Mot Moldova var han en «stå og slå»-back. Vi bør kunne forvente mer av begge.

-  Hva mener du er problemet?

-  De må beholde begge beina på fotballbanen. Det er slik de utvikler seg til å bli ordentlige go\'fota, råder Eggen.

KREVER MER: Nils Arne Eggen.