Refser Riksadvokatens håndtering av Treholt-saken

Leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Anders Anundsen (Frp), mener det kan føre til lovendring.

REFSER RIKSADVOKATENS HÅNDTERING: Leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Anders Anundsen (Frp), refier Riksadvokatens håndtering av saken og mener Riksadvokatens motiv er å få bort fokuset fra habilitetsspørsmålet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
REFSER RIKSADVOKATENS HÅNDTERING: Leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Anders Anundsen (Frp), refier Riksadvokatens håndtering av saken og mener Riksadvokatens motiv er å få bort fokuset fra habilitetsspørsmålet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Leder av justiskomiteen, Per Sandberg (Frp), synes det er bra EOS-utvalget på eget initiativ tok tak i saken. EOS-utvalget er Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene.

- Dette er så langt snakk om påstander og faller under EOS-utvalget. Jeg mener POT, PST og alle andre er tjent med at EOS-utvalget starter undersøkelser, sier Sandberg.

Marit Nybakk (Ap) i kontroll- og konstitusjonskomiteen mener i utgangspunktet at saken må behandles ferdig før Stortinget kan gjøre noe.

- EOS-utvalget er et utvalg som tar initiativ selvstendig og rapporterer til Stortinget. Så langt har vi ment at statsmaktene må gjøre seg ferdig før vi som storting skal se på saken. Dette dreier seg akkurat nå om påtale- og justismakten, sier Nybakk til Dagbladet.

Leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Anders Anundsen (Frp), synes det er fint at EOS-utvalget nå går inn Treholt-saken for å se på metodebruken.

- Jeg synes det er helt naturlig, og en del av det som er poenget med Stortingets EOS-utvalg. Dette gjør det unødvendig med en egen granskning fra Stortingets side, slik SV har tatt til orde for, mener Anundsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer