Refser Støre: - For seint

Frp's Bård Hoksrud sier regjeringen sleper beina etter seg.

KRITISK: Bård Hoksrud og Frp sier regjeringen er for trege på ballen .Foto: rn Borgen / NTB
KRITISK: Bård Hoksrud og Frp sier regjeringen er for trege på ballen .Foto: rn Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen innfører strenge tiltak for å imøtekomme coronasmitten.

Frp's Bård Hoksrud mener Støre og co. er for trege på ballen - igjen.

- Regjeringen burde ha fått på plass kompensasjonsordninger som kunne hjulpet de mange som nå blir hardt rammet av de mange inngripende tiltakene. Nok en gang opplever vi at regjeringen sleper beina etter seg når de skal komme tilbake med kompensasjonstiltakene senere, sier Hoksrud til Dagbladet.

- Det er en svært alvorlig situasjon, oppsummerer Frp's helsepolitiske talsperson.

- Frykter konkurs

Hoksrud sier en ordning med lønnstilskudd til næringslivet må komme på plass umiddelbart.

- Mange frykter nå for at de mister jobben eller at bedriften går konkurs. Dette kan ha vært siste spikeren i kista for mange. Derfor burde regjeringen hatt tiltakene på plass, sier Hoksrud, og retter kritikk mot sykehuskapasiteten i landet:

STRAMMER INN: Jonas Gahr Støre la mandag 13. desember frem nye tiltak for å bremse smittespredningen av coronaviruset, og da spesielt omikronvarianten. Video: Regjeringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Intensivkapasiteten er allerede sprengt ved landets sykehus. For et halvt år siden sa dagens helseminister at den skulle bygges opp dersom de kom i regjering. Men i sitt første statsbudsjett gjorde de ingenting.

- Nå er det alvor og derfor er jeg er glad for at regjeringen nå kommer med tydelige råd og kraftfulle tiltak spesielt for uteliv og større arrangementer, slik at vi slipper for inngripende tiltak i de nære felleskapene inn mot jul, sier KrF-leder Olaug Bollestad.

- Det haster å skru opp vaksinetempoet. KrF er glad for at regjeringen nå kommer med løsninger for å la apotekene og flere aktører vaksinere, dette har KrF etterlyst. Vi har ikke råd til å ha kvalifisert personale på vent i en tid som dette, legger Bollestad til.

- Få kontroll

Høyres helsepolitiske talsperson og leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, Tone Wilhelmsen Trøen, sier situasjonen landet står i gjør sterkt inntrykk.

- Det gjør sterkt inntrykk når regjeringen og helsemyndighetene understreker at vi er en svært alvorlig situasjon. Nå må vi alle stille opp, selv om det blir tøffe uker for mange. Vi håper at regjeringen nå har tatt godt i for å slå ned smittespredningen, slik at vi kan få kontroll på pandemien, sier Trøen til Dagbladet.

JULEFEIRING: Jonas Gahr Støre kom med en klar beskjed før årets julefeiring. Video: Regjeringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hun legger til at det aller viktigste er å få full fart på vaksineringen med tredje dose, og ta i bruk alle krefter som vil bidra.

- De nye tiltakene vil ha svært store konsekvenser for arrangører, serveringssteder, treningssentre og for deler av handelsnæringen. Høyre kan ikke få sagt tydelig nok hvor viktig det er at regjeringen nå lager en lønnstilskuddsordning som gjør at folk ikke møter julen med permitteringsvarsel eller oppsigelser hengende over seg, sier den tidligere stortingspresidenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer