Full rødgrønn oljesplid:

Refser SV: - Et ufravikelig krav

- Uten et sterkt MDG er det store sjanser for at en ny rødgrønn regjering vil føre en like elendig olje- og klimapolitikk som Erna Solberg har gjort, sier fungerende MDG-leder Arild Hermstad til Dagbladet.

KLAR TALE: For MDG vil det være uaktuelt å støtte en regjering som ikke sier klart nei til til all ny olje- og gassleting, sier Arild Hermstad, fungerende leder i MDG. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLAR TALE: For MDG vil det være uaktuelt å støtte en regjering som ikke sier klart nei til til all ny olje- og gassleting, sier Arild Hermstad, fungerende leder i MDG. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Arbeiderpartiets oljepolitikk er fullstendig på kollisjonskurs med klimamålene og en trygg framtid for alle. Å spytte milliarder inn i en oljeskattepakke som binder Norge til fossilalderen mens resten av Europa satser på fornybar energi, er å spille russisk rulett med miljøet, med arbeidsplassene og med norsk økonomi, sier fungerende MDG-leder Arild Hermstad til Dagbladet.

Han påpeker at MDG gjør noe Venstre og SV aldri har gjort:

- MDG er det eneste partiet som vil sette hardt mot hardt og si klart nei til ny olje- og gassleting, slik det internasjonale energibyrået, IEA anbefaler. Uten et sterkt MDG er det store sjanser for at en ny rødgrønn regjering vil føre en like elendig olje- og klimapolitikk som Erna Solberg har gjort, fortsetter Hermstad.

Han omtaler det som «et ufravikelig krav» for at MDG skal kunne støtte en regjering at det blir slutt på oljeleting og -utvidelser.

Betent klima

Tidligere denne uka kunne Dagbladet melde at partistrateger i Arbeiderpartiet nå er i gang med å «skrive sammen» partiprogrammene til Ap, Sp og SV for å se hvilke områder som allerede nå og før eventuelle regjeringsforhandlinger kan spikres som sammenfallende politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer