Refser Tele2 etter e-postskandale

Datatilsynet gir Tele2 kraftig kritikk etter at privat e-post er kommet på avveie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datatilsynet ser svært alvorlig på serverfeilen i Tele2s e-postsystem som har ført til at personlig e-post er kommet til feil adresse, melder Nettavisen. Konfidensialiteten er brutt, sier tilsynet.

Ifølge fungerende seksjonssjef Knut Magnar Aanestad i Datatilsynet er feilen i e-postserveren til Tele2 et brudd på et svært grunnleggende prinsipp. Men Datatilsynet har ingen maktmidler som kan tas i bruk mot Tele2. Det er nemlig ikke avgjort hvorvidt registrene hos Tele2 faller inn under personvernloven, og det gjør saken vanskelig for tilsynet.

- Vi har ikke tatt noe standpunkt til konsesjonsspørsmålet, da måtte det i tilfelle ha vært en konkret saksprosedyre. Hvis registrene hos Tele2 hadde vært regulert og konsesjonsbelagt, noe det etter min mening burde ha vært, ville dette være en utlevering av personopplysninger. Det er brudd på et svært grunnleggende prinsipp, og vi ser på dette som svært alvorlig, sier Aanestad.

Allerede lørdag fikk Tele2 klager på e-postserveren. Først tirsdag tok selskapet ned serveren.

Fungerende direktør Stefan Pettersson i Tele2 beklager det som har skjedd. Selskapet håpet å få systemet opp igjen i løpet av dagen, men Petterson ville ikke gi noen garantier.

(NTB)