«Trump eller Clinton» - presidentvalget 2016:

Refser Trumps argumentasjon: - Han er ille ute 

Fortsetter å «flørte» med Putin. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om i underkant av tre uker får hele verden vite om det er Donald Trump eller Hillary Clinton som har trukket det lengste strået i kampen om å bli USAs 45. president.

Om det blir førstnevnte, kan Russlands president Vladimir Putin gni seg i hendene, i hvert fall om en skal tolke russerens tidligere uttalelser.

- Putins nikkedukke

KLARER IKKE MER: Donald Trump hamrer løs på Hillary Clinton og sier at Putin har «utmanøvrert» henne gjentatte ganger. Da klarer ikke Hillary å holde maska lenger. Video CNN Vis mer

Da de to kandidatene natt til torsdag møttes til den tredje og siste debatten i Las Vegas, ble Trumps forkjærlighet for Putin igjen et tema. Det ble det også i podcasten «Trump eller Clinton».

  • Hør hele podcasten øverst i saken.

Under debatten skal Trump ha hisset seg opp bare Clinton nevnte Russland og Putin.

- Jeg kjenner ikke Putin, men han har sagt noen fine ting om meg. Han har null respekt for Clinton og Obama, sa Trump under debatten.

- Det er fordi han vil ha en nikkedokke (puppet) som president, svarte Clinton.

VALGET I USA: 8. november skal USAs 45. president velges. Dagbladet vil i samarbeid med Kjør Debatt gi deg alt om den spennende oppkjøringen. Podcasten finner du på dagbladet.no, iTunes og Acast. Video: Endre Vellene / Dagbladet. Podkasten finner du her: https://itun.es/no/GObbfb.c Vis mer

Trump uttalte også at Putin hadde utmanøvrert Clinton ved flere anledninger.

Politisk kommentator i Dagbladet, Marie Simonsen, som var tilstede under debatten i Las Vegas, Nevada, forstår hun ikke hvorfor Trump fortsetter å briske seg så mye med Putin.

- Dette er heller ikke noe amerikanerne setter pris på. At han hyller en utenlandsk leder. Uansett hva man måtte føle om Obama her borte, så er han USAs president, og man rakker ikke ned på ham sammenlignet med en russisk statsleder, sier Simonsen i podcasten.

- Ille ute

I desember i fjor skal Putin ha skrytt av Donald Trump under en pressekonferanse i Moskva. Putin skal ha beskrevet Trump som en fargerik og begavet mann.

- Han sier han ønsker å bevege seg til et annet og dypere nivå i forholdet til Russland. Hvordan skal vi kunne si nei til det? Selvfølgelig er vi positive, sa Putin den gangen.

Kort tid etter ble Trump intervjuet på MSNBCs tv-program «Morning Joe», og sagt at respekten var gjensidig.

DETTE AVGJØR VALGET: Innbyggerne i bare tre stater kan alene bestemme utfallet av presidentvalgkampen. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Han leder landet sitt. I det minste er han en leder, i motsetning til hva vi har i dette landet, sa Trump.

Dette vakte reaksjoner allerede da. Det at Trump tar dette opp igjen, gjør det ikke bedre skal vi tro ekspertene i «Trump eller Clinton».

- I denne kampanjen hvor Trump har gått god for Putin som en sterk leder, som han seg vil matche seg mot, så er han ille ute med denne typen argumentasjon. For er det noe som ligger i ryggmargen til amerikanerne så er det at Russland er den store motstanderen internasjonalt, sier Urix-veteran Bjørn Hansen.

Hør mer om dette og refsen av Trumps kanskje drøyeste konspirasjonsteori så langt øverst i saken, eller last den ned her.

Podcasten «Trump eller Clinton» er produsert av Dagbladet i samarbeid med programleder Erik Wolds selskap Kjør Debatt AS.

Hør forrige episode her: