Guri Melby

Refser venstresida:
- Et luftslott

Venstre-leder og kunnskapsminister Guri Melby har gått gjennom venstresidas programmer og Ap's hundredagersplan. Hennes konklusjon er at det er lite solidaritet i rødgrønn barnehagepolitikk.

REFSER DE RØDGRØNNE: Kunnskapsminister og Venstre-leder Guri Melby mener de rødgrønnes barnehageløfter framstår som rene luftslott. Foto: Fredrik Hagen / NTB
REFSER DE RØDGRØNNE: Kunnskapsminister og Venstre-leder Guri Melby mener de rødgrønnes barnehageløfter framstår som rene luftslott. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Venstresida prioriterer middelklassen som har nok fra før, og ofrer dem med dårligst råd, sier Venstre-leder Guri Melby til Dagbladet etter å ha gått gjennom venstresidas programmer og Ap's hundredagersplan.

Hun er overrasket over at sosialistisk side ikke prioriterer gratis heldagsplass i barnehage for dem med dårlig råd, men heller drysser fordelene over alle.

Med støtte fra Venstre innførte regjeringen i 2016 gratis kjernetid i barnehagen for familier med dårlig råd. Ordningen har siden blitt utvidet og Venstre går i år til valg på gratis heldagsplass i barnehage og SFO for barn fra lavinntektsfamilier.

Melby er klar på at rødgrønne løfter ikke vil sikre det samme.

«Øvre middelklasses tur»

- Deres valgløfter er så dyre at de framstår som luftslott. Resultatet blir fort at man ikke får til noe som monner for noen, sier Melby.

- Jeg og flere i min inntektssituasjon trenger ikke redusert makspris, men mange familier med dårlig råd trenger gratis heldagsplass, fortsetter hun.

Melby mener derfor det er lite solidaritet i rødgrønn barnehagepolitikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer