Refses av egne:
- Overklasse-ideologi

- Dette er ikke et uttrykk for Navs holdninger, svarte Nav om et omdiskutert foredrag fra en rådgivende overlege i egen etat. - Tvert imot, sier flere Nav-ansatte til Dagbladet.

FÅR REFS: LO-leder i Stavanger og omegn og Nav-ansatt gjennom en årrekke, Jo Jenseg, er blant dem som rister på hodet over det han mener er overklasse-holdninger i toppen av Nav og i Arbeidsdepartementet. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB
FÅR REFS: LO-leder i Stavanger og omegn og Nav-ansatt gjennom en årrekke, Jo Jenseg, er blant dem som rister på hodet over det han mener er overklasse-holdninger i toppen av Nav og i Arbeidsdepartementet. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg opplever at det er en overklasse-ideologi som råder på toppen av Nav og departementet, og det er uavhengig av hvem som er statsråd.

Det sier LO-leder i Stavanger og omegn og Nav-ansatt gjennom en årrekke, Jo Jenseg, til Dagbladet.

Nylig omtalte Dagbladet en presentasjon fra rådgivende lege i Nav Oslo, Gudleik Leir, med tittel «Nærvær, sykefravær og sykemelding». Her kommer han med flere utsagn Jenseg mener er «hårreisende».

I sitt svar skrev fungerende enhetsleder ved Nav Arbeidslivssenter Oslo, Ellen Overvik, blant annet at det ikke er ment at uttalelsene skal tolkes bokstavelig og at de heller ikke er et uttrykk for Navs holdninger.

Det er stikk i strid med oppfatningene Jenseg og flere andre Nav-ansatte har av egen etat.

- Gjennomsyret av mistenksomhet

Dagbladet har de siste dagene blitt kontaktet av flere Nav-ansatte som mener det er nettopp det foredraget er: symptomatisk for Navs holdninger.

Vi er også kjent med at det samme foredraget fortsatt holdes jevnlig for arbeidsgivere, om enn med mindre kosmetiske endringer.

Jenseg har jobbet i Nav siden før sammenslåingen i 2006. Han reagerer sterkt på uttalelsene som gis av legen i foredraget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer