Refses av velgerne for asylbarn-håndtering

Bare 16 prosent av velgerne synes Anders Anundsen (Frp) har håndtert saken på en god måte.

VELKOMMEN TILBAKE: I forrige stortingsperiode ble Frp's Anders Anundsen en av de mest markante politikerne på Stortinget som leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen, og ledet en lang rekke høringer med krass utspørring av rødgrønne statsråder. Nå blir han kanskje selv kalt inn på teppet for å forklare seg om det som for ham har blitt en vanskelig sak. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VELKOMMEN TILBAKE: I forrige stortingsperiode ble Frp's Anders Anundsen en av de mest markante politikerne på Stortinget som leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen, og ledet en lang rekke høringer med krass utspørring av rødgrønne statsråder. Nå blir han kanskje selv kalt inn på teppet for å forklare seg om det som for ham har blitt en vanskelig sak. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tross i at han landet en lenge etterlyst avtale om lengeværende asylbarn med KrF og Venstre, er Justisminister Anders Anundsen (Frp) fortsatt ikke ute av ilden.

Kontrollkomiteen på Stortinget slipper ikke taket i Frp-statsråden, som har forsøkt å dempe kritikken med å beklage fra talerstolen i stortingssalen.

I ettermiddag er det ventet at Anundsen svarer skriftlig på en rekke spørsmål fra komiteen, som kan konkludere med å kalle forrige stortingsperiodes komitéleder inn til høring dersom de ikke sier seg fornøyd med svarbrevet.

Men allerede nå foreligger dommen fra velgerne. De er langt fra fornøyde:

38 prosent mener Anundsen har håndtert saken om lengeværende asylbarn dårlig. Bare 16 prosent synes han har håndtert det godt.

Asyltabben Det går fram av en fersk meningsmåling Ipsos MMI har utført for Dagbladet. 33 prosent mener han har håndtert saken middels godt, mens 13 prosent ikke har gjort seg opp noen mening.

Justisministeren har ikke vært tilgjengelig for å kommentere denne saken i dag.

Sakens kjerne er enigheten mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF om å få på plass et nytt regelverk for asylbarn som har vært lenge i Norge. I påvente av regelendringen skulle Anundsen be utlendingsmyndighetene om ikke lenger å prioritere lengeværende asylbarn for utsending.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer