Refses etter lesbe-prat

John Kerry brukte visepresidentens datter, Mary Cheney, som lesbe-eksempel. Nå raser Marys mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Utskrift av hele debatten

  (Dagbladet.no): Et av temaene under nattas presidentdebatt mellom George W. Bush og John Kerry, var homofiles rettigheter. Ordstyrer Bob Schieffer fra CBS News spurte de to kandidatene om de mente homofili var et valg en person kunne foreta.

  John Kerry valgte å bruke visepresident Dick Cheneys datter, Mary, som eksempel. Hun har stått åpent fram som lesbisk.

  - Vi er alle guds barn, Bob. Og jeg tror at hvis du spør Dick Cheneys datter, som er lesbisk, vil hun fortelle at hun er den hun er. Hun er den hun ble født som. Homofili handler ikke om å velge, sa Kerry.

  - Ingen god mann

  Dick Cheneys kone, Lynne Cheney, raste mot Kerry på en samling ved Pittsburgh i dag. Hun mente Kerry hadde krenket Cheney-familiens privatliv.

  - Jeg fikk muligheten til å vurdere John Kerry igjen, og etter dette er min konklusjon klar: Dette er ingen god mann, sa Lynne Cheney ifølge nyhetsbyrået AP.

  - Jeg snakker som en mor, en ganske forarget mor. Dette er ingen god mann. Dette var et billig og smakløst politisk triks.

  Verken Mary Cheney, visepresident Dick Cheney eller John Kerry har kommentert saken. Men Elizabeth Edwards, kona til visepresidentkandidat John Edwards, svarte på kritikken fra Lynne Cheney.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer