Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Refses etter lesbe-prat

John Kerry brukte visepresidentens datter, Mary Cheney, som lesbe-eksempel. Nå raser Marys mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Utskrift av hele debatten

  (Dagbladet.no): Et av temaene under nattas presidentdebatt mellom George W. Bush og John Kerry, var homofiles rettigheter. Ordstyrer Bob Schieffer fra CBS News spurte de to kandidatene om de mente homofili var et valg en person kunne foreta.

  John Kerry valgte å bruke visepresident Dick Cheneys datter, Mary, som eksempel. Hun har stått åpent fram som lesbisk.

  - Vi er alle guds barn, Bob. Og jeg tror at hvis du spør Dick Cheneys datter, som er lesbisk, vil hun fortelle at hun er den hun er. Hun er den hun ble født som. Homofili handler ikke om å velge, sa Kerry.

  - Ingen god mann


  Dick Cheneys kone, Lynne Cheney, raste mot Kerry på en samling ved Pittsburgh i dag. Hun mente Kerry hadde krenket Cheney-familiens privatliv.

  - Jeg fikk muligheten til å vurdere John Kerry igjen, og etter dette er min konklusjon klar: Dette er ingen god mann, sa Lynne Cheney ifølge nyhetsbyrået AP.

  - Jeg snakker som en mor, en ganske forarget mor. Dette er ingen god mann. Dette var et billig og smakløst politisk triks.

  Verken Mary Cheney, visepresident Dick Cheney eller John Kerry har kommentert saken. Men Elizabeth Edwards, kona til visepresidentkandidat John Edwards, svarte på kritikken fra Lynne Cheney.

  - Hun overreagerer og behandler diskusjonen som om den skulle være skammelig. Det synes jeg er svært trist. Jeg tror det viser at hun skammer seg litt over datterens seksuelle preferanser, sa Edwards til ABC Radio.

  - Vakre ord


  Under visepresidentdebatten onsdag i forrige uke snakket også John Edwards om Cheneyfamiliens forhold til sin lesbiske datter.

  - Jeg har respekt for at de snakker åpent om det, og at de støtter henne. Jeg synes det er praktfullt, sa Edwards.

  Dick Cheney reagerte ikke på at datteren ble dratt inn i debatten, og takket Edwards etterpå.

  - Jeg setter pris på de vakre ord han sa om familien og datteren min. Jeg setter virkelig pris på det.

  Både Bush og Kerry er mot at homofile skal få gifte seg, men Kerry vil gi partnere mange av rettighetene som til vanlig tilegnes ved ekteskap.

  Kerry er i tillegg mot forslaget om et grunnlovstillegg som nekter de forskjellige statene å innføre ekteskap for homofile. Han vil at delstatene selv skal få avgjøre.

image: Refses etter lesbe-prat
TØFF DEBATT: George W. Bush og John Kerry diskuterte blant annet homofili.
STØTTER DATTEREN: Dick Cheney er uenig med presidenten, og mener homofile må ha samme rett til å inngå ekteskap som alle andre
RASER: Lynne Cheney (t.h.) er forbannet på John Kerry. Her er hun fotografert med døtrene Mary (t.v.) og Elizabeth.
KJÆRESTER: Mary Cheneys forhold til Heather Poe (t.h.) ble nevnt i nattas debatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media