Senterpartiet:

Refses etter muslim-spøk

Aksepterer ikke partikollegas facebook-innlegg.

PARTILEDER: Partileder i Sp, Trygve Slagsvold understreker overfor Dagbladet at partiet ikke tolererer rasistiske ytringer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PARTILEDER: Partileder i Sp, Trygve Slagsvold understreker overfor Dagbladet at partiet ikke tolererer rasistiske ytringer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Senterpartipolitiker og ordførerkandidat for partiet, Steinar Furøy har fått advarsler fra sitt eget parti etter flere facebookinnlegg om innvandring, meldte NRK i går.

-Uttalelsene til Steinar Furøy på Facebook er krenkende og svært uheldige og jeg er glad for at han nå sterkt har beklaget de postene han har lagt ut, sier Knut M. Olsen, Sps generalsekretær til Dagbladet i dag.

En rekke ganger har senterpartipolitikere, som står på Hasvik Sps plass nummer to på valglisten, gitt uttrykk for sine tanker om innvandring på facebooksiden sin.

- På Facebook setter jeg ting på spissen for å få debatt, sa Steinar Furøy (Sp) til NRK i går.

Nå er han ilagt en «tydelig advarsel» fra Senterpartiet for flere av innleggene sine, melder NRK.

Partileder i Sp, Trygve Slagsvold Vedum, viser til generalsekretær Knut M. Olsen når Dagbladet spør om hans kommentar i saken.

- Det er generalsekretær Knut M. Olsen som i henhold til regelverket vårt holder i saker som denne, sier Vedum

-Hva synes du selv om Facebook-postene til Furøy?

- Jeg har ikke sett dem selv, men rasistiske ytringer tolereres ikke i Senterpartiet.

Generalsekretær Olsen understreker overfor Dagbladet at Furøy har fått en tydelig advarsel og fått beskjed om at partiet ikke vil akseptere en gjentagelse.

-Rasisme er uforenlig med medlemskap i Senterpartiet, sier han.