Fox News:

Refses for falskt foto: - Avskyelig

Fox News er i hardt vær etter at de delte et falskt bilde av Ghislaine Maxwell og den føderale dommeren Bruce Reinhart.

PHOTOSHOPPET: Da Fox News-programlederen viste dette bildet i beste sendetid, ble han møtt av knusende kritikk. Foto: Twitter
PHOTOSHOPPET: Da Fox News-programlederen viste dette bildet i beste sendetid, ble han møtt av knusende kritikk. Foto: Twitter Vis mer
Publisert

Det stormer rundt den høyreorienterte amerikanske TV-kanalen Fox News etter at de viste fram et manipulert bilde i beste sendetid.

Bildet viser at Ghislaine Maxwell angivelig gir en fotmassasje til den føderale dommeren Bruce Reinhart, mannen som signerte ransakelsesordenen for Donald Trumps hjem i Mar-a-Lago.

Reinhart har fått voldelige, antisemittiske trusler og dødstrusler etter at han godkjente FBI-ransakelsen av Trumps bolig.

Det skriver den britiske nettavisa The Independent.

- Du vil ikke tro …

Det manipulerte bildet av Maxwell og Reinhart ble tema under torsdagens sending av Tucker Carlson Tonight på Fox News.

Brian Kilmeade, som vikarierte for den faste programlederen Tucker Carlson, presenterer fotografiet som «pinlig for Reinhart», og sier:

- Du vil ikke tro hvem han er intim med på dette bildet!

Seansen skjedde i forbindelse med en overlevering til Sean Hannity, som er programvert på kanalen fra 21 og utover.

- Så, et bilde av Bruce Reinhart. Dette er dommeren som har ansvar for … du vet, ransakelsesordren. Og vi få se om han kommer til å frigi den snart. Han liker Oreos og whisky, sier Kilmeade.

MANIPULERT: Den øverste versjonen av bildet er manipulert. Her er Jeffrey Epstein byttet ut med Bruce Reinhart, og noen har redigert inn Oreo-kjeks og whisky. Foto: Twitter/Påtalemyndigheten i USA
MANIPULERT: Den øverste versjonen av bildet er manipulert. Her er Jeffrey Epstein byttet ut med Bruce Reinhart, og noen har redigert inn Oreo-kjeks og whisky. Foto: Twitter/Påtalemyndigheten i USA Vis mer

Manipulert bilde

I et videoklipp delt på Twitter, kan man se Hannity svare:

- Jeg tror det der faktisk er et bilde av Jeffrey Epstein, men at noen har lagt dommerens hode oppå. Jeg bare gjetter, jeg vet ikke.

Hvorpå Kilmeade svarer:

- Det kan være flyet hans, hvem vet?

Originalbildet ble frigitt av føderale påtalemyndigheter under rettssaken mot Ghislaine Maxwell i fjor.

Det viser egentlig Jeffrey Epstein, men noen har photoshoppet inn dommer Bruce Reinhart, en pakke Oreo-kjeks og ei flaske whisky.

Bildet var opprinnelig kreditert Twitter-kontoen @whatimemetosay, som ifølge The Independent beskriver seg som en «digital kunstner».

Knallhard kritikk

Ifølge den britiske avisa har flere gått ut på sosiale medier og kritisert Fox News for å ha delt det manipulerte bildet.

- Dette er Fox, og dette er Kilmeade. Dommeren burde saksøke dem, for dritt som dette bør koste dem dyrt, skriver den demokratiske aktivisten Ron Filikowski på Twitter.

Denver Riggleman, en tidligere politiker som satt en periode som representant for Virginias valgdistrikt, er ikke nådig i sin kritikk:

Mar-a-Lago, Trumps luksuseiendom i Florida, ble ransaket av FBI-agenter. Video: AP Vis mer

- Kilmeade burde blitt sparket - eller i det minste suspendert. Sammen med den ansatte som «fant» bildet. Dette burde følges opp med en offentlig unnskyldning. Dette er avskyelige greier, dette skal angivelig være en nyhetsorganisasjon, skriver han på Twitter.

- Bare en spøk

Fredag gikk Kilmeade selv ut på Twitter for å oppklare situasjonen.

- I går kveld da jeg var vikar for Tucker Carlson, viste vi dere et bilde av Bruce Reinhart sammen med Ghislaine Maxwell. Bildet kom fra et meme som var hentet fra Twitter, og det var ikke ekte, skriver han og legger til:

- Scenen dette bildet viser, fant aldri sted. Vi ville gjøre det helt klart at vi viste dere dette memet som en spøk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer