Storbritannia:

Refses før gjenåpningen: - Ekstremt bekymringsfullt

Britenes statsminister Boris Johnson vil fjerne alle restriksjoner om under to uker. Fagmiljøene og opposisjonspolitikere advarer om konsekvensene.

VIL GJENÅPNE 19. JULI: Boris Johnson står støtt ved planen om å fjerne alle restriksjoner i Storbritannia 19. juli. Her fra en spørretime i House of Commons onsdag, der statsministeren måtte tåle kritikk for beslutningen. Foto: Jessica Taylor / Parlamentet / AP / NTB
VIL GJENÅPNE 19. JULI: Boris Johnson står støtt ved planen om å fjerne alle restriksjoner i Storbritannia 19. juli. Her fra en spørretime i House of Commons onsdag, der statsministeren måtte tåle kritikk for beslutningen. Foto: Jessica Taylor / Parlamentet / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For første gang siden januar registrerte Storbritannia onsdag mer enn 32 000 coronasmittede.

Smittetallene har skutt i været fem uker på rad, etter at den mer smittsomme Delta-varianten av coronaviruset ble dominerende.

Som en konsekvens besluttet regjeringen i juni å utsette siste trinn i gjenåpningsplanen med fire uker. Under en pressekonferanse mandag sa statsminister Boris Johnson at planen om å fjerne de siste restriksjonene 19. juli, ligger fast.

Det har vekket reaksjoner.

«Uforsvarlig»

Labor-leder Keir Starmer kaller beslutningen «uforsvarlig».

- Vi vil alle fjerne restriksjonene, åpne økonomien og leve som normalt, men vi har vært her så mange ganger før. Er det ikke tilfellet nå at vi igjen, i stedet for å åpne forsiktig og kontrollert, sikter på en kaotisk og forvirrende sommer, sa Starmer i en spørretime onsdag, ifølge The Guardian.

Lederen for den britiske legeforeningen (BMA) deler Starmers syn, ifølge irske The Journal.

BMA-leder Chaand Nagpaul mener det er «ekstremt bekymringsfullt» at Johnson holder «full fart framover» til tross for advarsler om flere sykehusinnleggelser og dødsfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer