Refses for kunstavtale

Det hvite hus har etablert en ordning som gjør det mulig for president Joe Bidens sønn, Hunter Biden, å selge kunstverkene sine for tusenvis av dollar uten å vite kjøperens identitet.

FORSVARER AVTALE: Det hvite hus forsvarer avtalen som gjør det mulig for Hunter Biden å selge kunstverk uten å kjenne til kjøperens identitet. Foto: AP/Nick Wass /NTB
FORSVARER AVTALE: Det hvite hus forsvarer avtalen som gjør det mulig for Hunter Biden å selge kunstverk uten å kjenne til kjøperens identitet. Foto: AP/Nick Wass /NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder flere amerikanske medier, blant annet nyhetsbyrået AP.

Avtalen skal ha blitt gjort i et forsøk på å unngå potensielle etiske bekymringer rundt salgene.

Ifølge BBC vil alle kjøpere holdes anonyme for å hindre dem i å søke politisk innflytelse med familien Biden.

En tidligere etisk sjef i Det hvite hus, Walter Shaub, sa imidlertid at ordningen var «veldig skuffende.»

- Så i stede for å avsløre hvem som betaler uhørte summer for Hunter Bidens kunstverk, slik at vi kan overvåke om kjøpere får tilgang til regjeringen, prøvde Det hvite hus å sørge for at vi aldri vil få vite hvem de er, skrev han i en twittermelding, gjengitt av BBC.

- Har rett å gjøre karriere

- Etter en nøye vurdering er det etablert et system som gjør det mulig for Hunter Biden å jobbe i sitt yrke innen rimelige garantier, sa pressesekretær Jen Psaki på fredag, på spørsmål om Det hvite hus sin rolle i kunstsalget.

- Han har selvfølgelig rett til å forfølge en kunstnerisk karriere akkurat som ethvert barn av en president har rett til å gjøre karriere, sa hun i en pressekonferanse, ifølge BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer