Refses for melding om drept politiker

Opphetet debatt om Boris Johnsons retorikk i Parlamentet.

BUER: Storbritannias statsminister, Boris Johnson, ble stilt til veggs angående språket sitt i Parlamentet. Video: Parliament.tv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble til tider ampert da Boris Johnson i går kveld talte til Parlamentet og besvarte parlamentarikernes spørsmål.

Han måtte møte dagen etter at høyesterett hadde slått fast at hans suspensjon av parlamentet var ulovlig, og slik sett aldri hadde funnet sted. Dermed kunne ordstyrer John Bercow igjen kalle inn til møte i Underhuset.

Amper stemning

Da Boris Johnson gikk på talerstolen, fyrte han umiddelbart opp stemningen. Han anklaget opposisjonen for å være i en fantasiverden, og parlamentet som helhet for å være paralysert.

Ekstra ampert ble det da diskusjonen dreide over på Johnsons retorikk. Da kom også navnet Jo Cox opp.

Cox ble drept i juni i 2016, like før et velgermøte i sin egen velgerkrets i West Yorkshire. Hun ble skutt og knivstukket på gata av høyreekstremisten Thomas Mair, som skal ha ropt «Storbritannia først!» minst to ganger før angrepet.

Cox var en ivrig forkjemper for at Storbritannia skulle bli i EU. Navnet hennes kom opp da Labours Tracy Brabin ba statsministeren om å slutte å omtale den nye loven, som tvinger Johnson til å be EU om en brexit-utsettelse om de ikke har kommet fram til en avtale, som en «kapitulasjonslov», fordi hun mener det framstiller hans motstandere som forrædere, skriver Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer