Refses for utspill om arbeidstid

Arbeidsminister Dagfinn Høybråten (KrF) retter pekefingeren til tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe. Industriherren vil at folk skal jobbe mer for samme lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig avgått NHO-president Jens Ulltveit-Moe får gult kort av arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten som går rett inn i debatten om lengre arbeidstid.

- Til denne debatten om lengre arbeidstid vil jeg si følgende: Det er klart viktigere å få flere inn i arbeidslivet, enn å få de som allerede er der til å jobbe lengre, sa Høybråten som var en av innlederne på en konferanse om inkluderende arbeidsliv (IA) i Oslo tirsdag.

I salen satt også LO-leder Gerd-Liv Valla. Hun nikket fornøyd til det Høybråten sa.

- Ulltveit-Moe sier veldig mye dumt nå for tiden. Dette er ikke en avgått NHO-president verdig, sier Valla til NTB.

Hun reagerte da hun leste intervjuet med Ulltveit-Moe i Dagens Næringsliv tirsdag, der den tidligere NHO-presidenten sier at lengre arbeidstid for samme lønn vil tvinge seg fram.

NHOs administrerende direktør Finn Bergesen jr. sier at NHO ikke går inn for å utvide arbeidstiden på generelt grunnlag. Men han holder likevel døren åpen:

- I bedrifter som har valget mellom å legge ned eller flagge ut, så kan dette være en løsning dersom både ledelsen og de ansatte blir enige, sier Bergesen jr. til NTB.

(NTB)

<B>JOBBE MER FOR SAMME LØNN: </B>Nylig avgått NHO-president Jens Ulltveit-Moe sa i Dagens Næringsliv denne uka at lengre arbeidstid for samme lønn vil tvinge seg fram.