Jon Georg Dale

Refset bom­pengefester - fikk Frp-fester i fleisen

- Hva forteller dette her du nå sier om liv og lære?

POLTISK KVARTER: Samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP) blir grillet om partiets eget festbudsjett, etter utspill om bompengeselskapenes pengebruk. Video: Med tillatelse fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) refser Norges fem bompengeselskap for det han beskriver som «uvettig pengebruk».

Refsen ble avlevert NRKs Politisk kvarter tirsdag morgen, og i samme slengen ba Dale selskapene om å «skjerpe seg».

Ministeren svarte på spørsmål om hvorfor driftskostnadene til bompengeselskapene økte med 13 millioner kroner fra 2017 til i fjor, som NRK i dag skriver.

Da brukte Dale anledningen til å lange ut mot de dyre bompengefestene NRK avslørte tidligere i sommer, men fikk så Frp's stortingsfester i fleisen.

- Hinsides pengebruk

Dyre firmaturer på businessklasse, leie av standupkomikere og mannskor som underholdning og fuktige julebord er stikkordene fra NRKs avsløring i juni.

Det var nettopp dette Dale parerte med da han ble presset på hvor selskapene kan kutte kostnader, som han brukte innledningen av intervjuet på å si at er mulig.

- Som NRKs reportasjer også viser, er det pengebruk det er grunn til å stille spørsmål ved, sa Dale først, og langet videre ut mot denne pengebruken.

- At det er behov for store utenlandske turer, dyre firmafester med standupkomikere som underholdning, det mener jeg er hinsides pengebruk. Det bør ikke selskapene drive med. De må skjerpe seg, og eierne må følge dem bedre opp, la Dale til seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer