Refset Røkke

SKIEN (Dagbladet): Det er storm i Kystdirektoratet. Redaktør i avisa Kystglimt, Bjørn Melleby, har fått sparken på dagen. Artiklene og debattinnleggene omkring Kjell Inge Røkke og offshore-sirkuset ble for friske for toppledelsen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil ikke kommentere denne saken i det hele tatt, sier Bjørn Melleby til Dagbladet.

Han er fortsatt ansatt som informasjonssjef i Kystdirektoratet, men er fratatt redaktøransvaret for etatens avis.

Nummeret som skulle sendes ut i mai, kom aldri ut til de ansatte i Kystverket landet rundt. Det ble sensurert bort.
Tidligere har Kystglimt kommet ut med hvite sider etter sensur fra kystdirektøren.

Kritisk til Røkke

Da offshore-VM gikk av stabelen utenfor Aker Brygge, skjedde det med velsignelse fra Kystdirektoratet. Det falt toppbyråkratene tungt for brystet da internavisa rettet en «kritisk lupe på milliardærers lek i det offentlige rom».

Redaktør Bjørn Melleby ironiserte over fartsfesten med Røkke & co. i spissen - og stilte spørsmål om det nå var «exit fartsfester i indre Oslofjord?». I stedet ble det exit redaktør Bjørn Melleby.
Reportasjer i Kystglimt der Kystverket har blitt karakterisert som ineffektivt og urasjonelt - med mange kokker og mye søl - har gitt toppbyråkratene bakoversveis.

Toppmøte

Bølger og vind langs kysten må Kystverket leve med, men frisk bris i internavisa ble for mye. Bjørn Melleby ble sparket på dagen etter et møte i toppledelsen i Oslo for kort tid siden.

Kystdirektør Øyvind Gustavsen, øverste ansvarlige for Kystglimt, har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken overfor Dagbladet. Kystverket har omkring 1100 ansatte, og etter det Dagbladet forstår har det kommet flere reaksjoner på at avisa nå er stoppet.
Advokat Bjørn Bråthen i Oslo er engasjert av Akademikernes Fellesforbund for å ta seg av interessene til den avsatte redaktøren. Bråthen vil bare gi sparsomt med kommentarer overfor Dagbladet, men slår fast:

- Målet er å få min klient tilbake i redaktørstolen.