Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Refset seg selv

På et lukket møte med Arbeiderpartiets stortingsgruppe i går tk statsminister Jens Stoltenberg selvkritikk for Ap-bråket i sommer. Dernest kritiserte han resten av regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig måtte stortingsgruppa konstatere at høstens statsbudsjett blir meget stramt - med få kroner til Ap's hjertesaker.

Ap's stortingsgruppe holdt i går sitt første gruppemøte etter sommeren. Det som skulle bli et møte spekket av optimisme etter fem måneder med etterlengtet regjeringsmakt, utviklet seg til å bli en politisk oppvask.

Lav tillit

Sommerens interne partikrangler om privatisering og fornying av offentlig sektor, kombinert med stadig økende rente, preget forsamlingen. I tillegg var mange sterkt kritiske til at EU-saken nå settes på dagsordenen. Dette gjaldt også EU-tilhengere.

Stortingsrepresentantene kunne avlegge rapport fra hele landet om at tilliten til Ap-regjeringen er dårlig. Derfor var rapporten om at statsbudsjettet blir alt annet enn et spekket og fristende valgkampbudsjett, nedslående for stortingsgruppa.

Frustrasjon

Flere av deltakerne sa til Dagbladet etter møtet at statsminister Stoltenberg hadde beklaget den opprivende debatten som har ridd Ap i sommer. Stoltenberg skal ha oppfordret til at alle sentrale Ap-politikere må være forsiktige med hva de sier. Men han innrømmet at det også inkluderte ham selv og alle regjeringsmedlemmene.

Flere oppfattet dette som en refs både til sosialministerens uforsiktige utspill om privatisering av eldreomsorgen. På den andre siden hadde kritikken adresse til personer i stortingsgruppa som har gitt klar beskjed om at partiet er på feil kurs.

Dagbladet får også opplyst at flere av talerne ga klar beskjed til sine partifeller om å ikke skape trøbbel for regjeringen. Noen understreket at misfornøyde partifeller ikke må glemme at alternativet til regjeringsmakta er ny Bondevik-regjering.

Lukket møte

Stoltenberg ville ikke fortelle stort om hva som ble sagt til partifellene bak lukkede dører, men han understreket følgende:

- Det var stor enighet om at Arbeiderpartiet nå må komme i gang med de politiske sakene og vise hva som er vår politikk.

- Er både regjering og stortingsgruppe preget av partistriden som har gått for åpen scene i media i sommer?

- Vi har også drøftet hvordan vi skal kommunisere, sa Stoltenberg.

SKJERPINGS, KAMERATER!: Jens Stoltenberg oppfordrer sine partikolleger til å være mer nøye med hva de sier utad.