Refset Sharon for åpen scene

USAs president George W. Bush refset i går Israels statsminister Ariel Sharon ansikt til ansikt og fortalte at han ikke måtte utvide jødiske bosettinger på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg fortalte statsministeren at han ikke måtte gjøre noe som strider mot Veikartet eller påvirker de endelige forpliktelsene, sa Bush. Det var første gang de to var offentlig uenige ansikt til ansikt.

Utvider bosetting

Det som fikk Bush til å komme med advarselen, var de israelske planene om å utvide bosettingen Maale Adumim utenfor Jerusalem med 3500 nye boliger. En slik utvidelse er klart i strid med Veikartet for fred, og en rød klut for palestinerne og deres nye president Mahmoud Abbas, som kan ha gitt en ny fredsprosess fart.

Sharon var for første gang invitert til det innerste rommet i det bushske hus, presidentens private ranch i Crawford, Texas.

Med løftet hode

Invitasjonen var en belønning for vedtaket om å fjerne 8000 israelske bosettere og soldater som beskytter dem, fra Gaza.

I stedet for klapp på skuldra fikk Sharon en mild ørefik fra sin siste allierte fordi han i realiteten flytter bosettere fra Gaza til Vestbredden. Sharon tok ørefiken med løftet hode.

Refset Sharon for åpen scene