Regi:

I god tid før Finn A. Hvistendahl ble sparket ut av DnB tirsdag 5. mai i år, tok styremedlem, tidligere Ap-topp Ingjald Ørbeck Sørheim, kontakt med informasjonsagenten Tor Mikkel Wara. Også bankens tillitsvalgte fikk Waras eksklusive råd. Sammen med deler av styret utmeislet Wara en detaljert strategi for å kvitte seg med DnB-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I strategien inngikk lekkasjer til media slik at styret, og ikke Hvistendal, fikk støtte i opinionen.

Det var advokat og tidligere Ap-topp Ingjald Ørbeck Sørheim som sørget for å hente inn informasjonsagenten etter at et samlet styre hadde bestemt seg for å kaste toppsjefen. En av dem som ivret sterkest for et lederskifte, var statens representant i representantskapet, administrerende direktør Jan Willy Hopland i Statens Bankinvesteringsfond.

Også de ansattes representant i styret ønsket å bli kvitt Hvistendahl. Sørheim formidlet kontakt slik at DnBs hovedtillitsvalgte, Per Hoffmann, også kunne nyte godt av Waras råd.

Wara vet at det er viktig å ha de ansatte på lag. Styret betalte Waras honorar.

- Vi var opptatt av at en utenforstående kunne forberede oss på hvilke spørsmål vi kunne bli møtt med fra pressen, sier hovedtillitsvalgt og styremedlem Per Hoffmann. Etter det Dagbladet forstår var bare deler av styret informert om Waras rolle. Også Hopland bekrefter overfor Dagbladet at han var informert, men han vil ikke si noe om når.

Dårlig erfaring

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer