STERKE SCENER: En mann bærer en liten jente som skal ha blitt drept da sikkerhetsstyrkene fyrte løs mot folkemengdene i byen Homs. Bildet er hentet fra en video på Youtube, og er ikke verifisert av andre kilder.  Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE
STERKE SCENER: En mann bærer en liten jente som skal ha blitt drept da sikkerhetsstyrkene fyrte løs mot folkemengdene i byen Homs. Bildet er hentet fra en video på Youtube, og er ikke verifisert av andre kilder. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBEVis mer

- Regimet holder på med organisert kriminalitet

Stadig flere barn blir ofre for regimets angrep i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I bydelen Bab Amr i Homs bærer en fortvilet, syrisk mann på en liten, død jente. President Bashar Assads sikkerhetsstyrker har ifølge aktivister og andre vitner bombet bydelen kontinuerlig siden søndag.

Innbyggerene er livredde for å forlate husene sine, og det er uvisst hvor mange hus som er ødelagt og hvor mange mennesker som har mistet livet. Flere kilder melder imidlertid at minst 50 mennesker, for det meste sivile, er drept under angrepene mandag morgen.

- Regimet oppfører seg som om de er immune for internasjonal intervensjon og har rett til å bruke vold mot sitt eget folk, sier aktivisten Catherine al-Talli til Reuters.

- Kontinuerlig bombing Det syriske regimet trappet opp angrepene mot den sivile befolkningen etter at en FN resolusjon som tok sikte på å stoppe blodbadet og få Assad til å gå av, ble blokkert av Russland og Kina. EU, USA og Den arabiske liga har innført sanksjoner mot presidenten og hans regime.

En innbygger i Homs forteller at bombingen i bydelen Bab Amr startet midt på natta og at de måtte gjemme seg i kjellere og bomberom. Elektrisiteten skal også ha blitt kuttet.

- Vi sover ikke om natta. Regimet holder på med organisert kriminalitet, sier Majd Amer.

Et par arabiske tv-stasjoner har sendt livebilder fra Homs over satelitter. Bildene viser store ødeleggelser og brannende bygninger. Lyden av bombene høres tydelig.

- De prøver å drive ut den «Frie Syriske Hær». Det faller raketter mot samme mål med bare sekunders mellomrom, sier Hussein Nader til nyhetsbyrået Reuters. Han referer til bevæpnede motstandstyrker som holder til i Homs.

Tusenvis drept Ifølge FN er over 5.400 mennesker mistet livet i uroen, mens andre kilder melder om over 6000 drepte. Ifølge regimet selv er over 2.000 medlemmer av sikkerhetsstyrkene drept.

De første demonstrasjonene i Syria startet 26. januar 2011 og eskalerte til et opprør 15. mars. Siden da har det vært kontinuerlige demonstrasjoner og sultestreiker i landet. Demonstrantene krever president Basher al- Assads avgang, men har så langt blitt møtt med hard motstand fra regimet.

Bilder og historier fra Syria er vanskelig å verifisere, men de siste dagene har det dukket opp stadig flere bilder og filmer av drepte og skadde mennesker, også små barn. Fredag forrige uke kom menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch med en ny rapport som avslørte at sikkerhetsstyrkene fengsler, torturerer og dreper barn helt ned i 13-årsalderen.

- De avhørte meg alene og spurte meg hvem min gud var. Jeg svarte Allah, deretter ga de meg elektriske støt i magen. Jeg mistet bevisstheten. Da de avhørte meg den andre gangen slo de meg og ga meg støt igjen. Den tredje gangen hadde de med seg en tang og dro ut tåneglen min, fortalte Hossam (13) i rapporten.