«Regimet vil bestå. USA har tapt»

Iran mener Assad har vunnet. Nå får de støtte fra vestlige analytikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Iran og president Bashar al-Assad har vunnet krigen i Syria, melder høyt betrodde iranske embetsmenn til den britiske avisa The Guardian. Siden borgerkrigen startet for tre år siden, har minst 130 000 mennesker blitt drept, og seks millioner flyktninger har rømt fra sine hjem.

Den USA-ledete kampanjen for å støtte opposisjonens forsøk på å velte regimet i Syria har feilet, forteller embetsmennene.

Opprørerne trekker seg ut Den britiske avisa har gjort en rekke intervjuer med toppfolk blant embetsmenn som former iransk utenrikspolitikk. De mener vestens strategi i Syria har slått tilbake på dem selv, da den vestlige støtten har ført til at radikale islamister har fått fotfeste i Syria. Det har skapt kaos,og bidratt til at president Assad stadig vinner mer terreng.

I går meldte NTB at over 100.000 mennesker har flyktet fra provinsen Deir al-Zor, øst i Syria, etter at det har brutt ut intense kamper mellom de ulike opprørsgruppene. Nå har den ekstreme, islamistiske gruppen Den islamske staten i Syria og Levanten (ISIL) tatt over området.

I forrige uke trakk opprørerne seg ut av den syriske byen Homs, etter at de fikk tilbud om fritt leide. Nå mener også vestlige kommentatorer at Assad ser ut til å vinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer