- Regine har lært meg en masse

Kreftsyke Bengt (31) og Regine (17) har fått nytt håp. Her forteller de om veien videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Med et par dagers mellomrom har status endret seg fra dødsdom til håp for landets to mest profilerte unge kreftpasienter. I går var Bengt Eidem (31) på besøk hos Regine Hansen Stokke (17) på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Begge er smertelig klar over at de har hatt en fot på kanten av stupet. Akkurat nå griper de øyeblikket og smiler om kapp med vårsola. I denne videoen kan du høre hvordan Regine og Bengt vurderer utsiktene.

- Regine har lært meg en masse, sier den tidligere politiske rådgiveren til daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

Både han og Regine er rammet av samme type aggressive blodkreft, MDS-AML.

Tidligere i uka fikk Bengt en gladmelding etter behandlingen for alvorlig tilbakefall. Og Regines leger på St. Olavs har i samråd med Rikshospitalet og eksperter ved andre skandinaviske sykehus satt i gang en ny behandling av henne, som ikke er vanlig her i landet.

På vei hjem- Du fikk jo en dødsdom for noen dager siden, som har snudd til et håp. Det er jo bare herlig, sier den profilerte ex-politikeren mens de prater om siste dagers begivenheter på Regines rom og under en rusletur i  sola utenfor Barne- og kvinneklinikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.