- Regine har lært meg en masse

Kreftsyke Bengt (31) og Regine (17) har fått nytt håp. Her forteller de om veien videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


TRONDHEIM (Dagbladet): Med et par dagers mellomrom har status endret seg fra dødsdom til håp for landets to mest profilerte unge kreftpasienter. I går var Bengt Eidem (31) på besøk hos Regine Hansen Stokke (17) på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Begge er smertelig klar over at de har hatt en fot på kanten av stupet. Akkurat nå griper de øyeblikket og smiler om kapp med vårsola. I denne videoen kan du høre hvordan Regine og Bengt vurderer utsiktene.

- Regine har lært meg en masse, sier den tidligere politiske rådgiveren til daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

Både han og Regine er rammet av samme type aggressive blodkreft, MDS-AML.

Tidligere i uka fikk Bengt en gladmelding etter behandlingen for alvorlig tilbakefall. Og Regines leger på St. Olavs har i samråd med Rikshospitalet og eksperter ved andre skandinaviske sykehus satt i gang en ny behandling av henne, som ikke er vanlig her i landet.

På vei hjem
- Du fikk jo en dødsdom for noen dager siden, som har snudd til et håp. Det er jo bare herlig, sier den profilerte ex-politikeren mens de
prater om siste dagers begivenheter på Regines rom og under en rusletur i  sola utenfor Barne- og kvinneklinikken.

I dag er Regine på vei hjem til Kristiansund for å fortsette den nye behandlingen der.

- Forlengelse er bonus
Faren for nye tilbakefall er stor, men hun gleder seg veldig over at legene har gitt henne en ny sjanse.

- De sier at det i verste fall bare kan føre til at jeg får forlenget livet en periode, men det er jo flott. Alt er bonus, og nå har jeg
fått mer tro på at jeg skal få oppleve min egen 18 års dag 6. juni, sier en glad Regine når hun tar i mot Dagbladet for å fortelle om det flotte som har skjedd de siste dagene.

Hun har planer for sommeren, blant annet konserten til favorittbandet Ulver under litteraturfestivalen på Lillehammer i slutten av mai, Quart-festivalen i Kristiansand og Raumarock på hjemlige trakter.

- Jeg skal dø
Regines nådeløse utlevering av sin egen fatale livssituasjon har satt følelser i sving.

- Jeg skal dø, skrev jenta fra Kristiansund på sin blogg da legene ga beskjed tirsdagen over påske om at de hadde gitt opp å behandle henne for den aggressive blodkreften.

 Siden har Regines blogg blitt den meste leste elektroniske dagbok i Norge noen gang.

Norske leger sier vanligvis stopp når den første benmargstransplantasjonen ikke virker. Det var en slik usminket beskjed Regine fikk 14. april.

Bilder på utstilling
Nå håper svært foto- og bildeinteresserte Regine at er frisk nok til å være med på åpningen onsdag av fotoutstillingen Nordiclight hjemme i Kristiansund. Her kommer Morten Krogvold og en rekke andre kjente fotografer med sine bilder.

- Utstillingsledelsen har lovet meg den største veggen, og fem-seks av bildene mine kommer i alle fall i stort format og blir til slags til
inntekt for kreftforskningen, sier Regine til Dagbladet. Et av bildene har tittelen "Dead girl walking" og viser hennes egne, nakne føtter. Hun er usentimental sånn sett — også.

Her kan du se Regines bildegalleri.

Immunforsvaret tåler lite eller ingenting, og hun må ta sine forholdsregler både på fotoutstillingen og konfirmasjonen til lillesøster Elise til helgen.

Spise i garasjen
- Konfirmasjonsgjester som hoster får vi dekke på til i garasjen, smiler far Lasse med en alvorlig undertone.

Bengt, som også har skrevet sin egen blogg, har lest Regines blogg lenge, og er overbevist om at hun har hatt minst positiv påvirkning på mange allerede.

- Hun har fått mange 17-åringer til å tenke nøye gjennom hva som egentlig betyr noe i livene deres. Sånne tanker er veldige viktige, påpeker Bengt Eidem.

Droppet selvmordstanker
Regine selv er glad for de aller fleste tilbakemeldingene hun har fått.

- En kvinne sendte en sms til meg en bok og fortalte at hun hadde kvittet seg med egne selvmordstanker da hun leste hva jeg har sagt om det positive med livet.

 Det synes jeg var flott. Men en mann ringte og sa han var så rørt at han ville komme i begravelsen min. Jeg synes ærlig talt at folk bør tenke seg, sier hun bestemt og litt oppgitt.

Blodig alvor
Da hun la på sykehuset under den første behandlingen, ble hun først kjent med Bengt Eidem gjennom boka hans "Blodig alvor".
- Hvorfor leser alvorlig syke mennesker om andres sykdom?
- Vi som har en slik alvorlig sykdom har ikke så mange likesinnede å prate med. Og vi leter etter positive signaler fra folk i samme situasjon. Derfor leste i alle fall jeg om Bengt, sier Regine.

KASTET LUA: Regine fulgte Bengt og kastet lua ute i vårsola i Trondheim. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
KASTET LUA: Regine fulgte Bengt og kastet lua ute i vårsola i Trondheim. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer